Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής..Τιμή στον Ερυθρό Σταυρό 144 χρόνια εθνικής παρουσίας

ΕΡΥΘΡΟΣ1Το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει για σχεδόν 1,5 αιώνα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εξήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εορταστική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 144 χρόνων προσφοράς του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία μελών της κυβέρνησης, του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και εκπροσώπων φορέων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου πραγματοποιήθηκε μεγάλη Έκθεση, για τις δράσεις και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε στο Ζάππειο ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Α. Αυγερινός.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην άοκνη προσφορά του κάθε Έλληνα ερυθροσταυρίτη υπέρ του συνανθρώπου, υπέρ της χώρας και υπέρ της κάθε πόλης και κάθε γειτονιάς, που μπορεί να επλήγησαν και χρειάστηκαν ανθρωπιστική βοήθεια και επισήμανε πως όλοι οι  εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΕΕΣ είναι οι ανώνυμοι ήρωες που συντρέχουν στην ανάγκη της κοινωνίας μας, κάνοντας  πράξη την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την συμπαράσταση.

«Τιμούμε την αδιάκοπη παρουσία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πορεία των 144  ετών, που σπεύδει πάντα  αρωγός στην έκτακτη ανάγκη. Που εκπαιδεύει τους εθελοντές και το δυναμικό του για τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, και στέκει διαχρονικά δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, με την παροχή Πρώτων Βοηθειών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και αφού συνεχάρη εκ μέρους όλων των πολιτών της Αττικής τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και προσωπικά τον Πρόεδρο του Αντώνη Αυγερινό, για τη διαρκή δράση και την προσφορά του στους συμπολίτες μας, διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια Αττικής αλλά και ο ΙΣΑ θα συνεχίσουν να είναι ουσιαστικοί συμπαραστάτες στο έργο του ΕΕΣ, μέσα και από την περαιτέρω ενδυνάμωση της υπάρχουσας συνεργασίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *