Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσκύνημα στον Άγιο Όρος

17Το Άγιο Όρος είναι κάτι που σίγουρα σε έλκει, όχι μόνο για την αγιότητά του, αλλά και για τις ουράνιες και θείες ομορφιές του.

Ευτυχώς οι επισκέψεις σ’ αυτό ξεκίνησαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είχαμε την μεγάλη ευλογία να γνωρίσουμε εν ζωή πολλούς και με Θεία χάρη πατ3 έρες και μοναχούς, ένας από τους οποίους ήταν και ο Άγιος των ημερών μας, ο προφήτης και άνθρωπος του Θεού και τον Αγγέλων, Άγιος Παΐσιος.

Βέβαια ο κορω νοϊ ός DSC01769μας εγκλώβισε λίγο την τελευταία διετία και κάπως αποσυντονιστήκαμε, άλλαξαν και οι διαδικασίες εισόδου στο Άγιο Όρος, και έτσι μείναμε για αρκετό καιρό χωρίς προσκύνημα.

Παλαιότερα πιστεύαμε ότι οι πολλοί προσκυνητές κουράζουν τους μοναχούς και το21υς αποσπούν από τα ιερά καθήκοντά τους, τώρα διαπιστώσαμε ότι ένα από τα σπουδαιότερα διακονήματά τους, που γίνεται με άπειρη αγάπη, είναι η συναναστροφή τους με τους προσκυνητές, οι ευλογίες που δίνουν και παίρνουν από τους απλούς ευλαβείς ανθρώπους.

Χαιρόμαστε ειλικρινά που η αγάπη τους μας αγκάλιασε πιο πολύ αυτή τη φορά και την αισθανθήκαμε στην καρδιά μας.

Ξεκινήσαμε από ΠειDSC01782ραιά στις 9 Οκτωβρίου 2021 και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή και προσκύνημα στην Σουρωτή, τον τάφο του Αγίου Παϊσίου, φτάσαμε την Ουρανούπολη όπου διανυκτερεύσαμε και την επόμενη μέρα, μετά από ένα σύντομο τεστ για τον κορωνοϊό, βρεθήκαμε στα ιερDSC01780ά χώματα του περιβολιού της Παναγιάς μας.

Δοξάζουμε την χάρη Της που πάντα μας ακολουθεί και μας δυναμώνει. Οι Ιερές Μονές Γρηγορίου, Διονυσίου, Κωνσταμονίτου, που μας δέχτηκαν, αξίζουν πάρα πολύ τις ευεργεσίες του Θεού και την αγάπη όλων μας.

DSC01743Του χρόνου θα προγραμματίσουμε κανονικά το προσκύνημά μας και σίγουρα η ομάδα θα ξανασυσταθεί και θα έχουν φύγει οι θανατερές επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο Θεός είναι πάντα κοντά μας και η ευλογία της Παναγίας μας ακολουθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *