Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

π. Ανδρέας Μαμαγκάκης.Ευλαβής Ιερέας, Εξαίρετος Εκπαιδευτικός & Λογοτέχνης

7 Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στους ιερείς του Πειραιά που, κατά γενική ομολογία, είναι αξιολογότατοι και προσφέρουν μεγάλο πνευματικό και Χριστιανικό έργο.

Ένας από αυτούς τους κληρικούς, που έχει κάνει έργο ζωής τους την προσφορά είναι ο π. Ανδρέας Μαμαγκάκης, ένας ιερέας, πιστός διάκονος και δούλος του Χριστού, αφιερωμένος ψυχή και σώμα στον Σωτήρα, τον Συνάνθρωπο, την Παιδεία, την Οικογένεια, την Φιλία.

Πάντα κοντά στο ποίμνιό του ο π. Ανδρέας, φροντίζει να μπαίνει στις ψυχές και τις καρδιές μας, στο πνεύμα μας, και να φροντίζει να τα ταΐζει με αξίες πανανθρώπινες, με ιδα9νικά που μένουν βαθειά μέσα μας.

Ο π. Ανδρέας γεννημένος στην Κρήτη, μεγαλωμένος σωστά και με αξίες που τον χαλύβδωσαν, διακόνησε σε πολλά σχολεία ως εκπαιδευτικός, τόσο της επαρχίας, όσο και του Λεκανοπεδίου, κυρίως σε συνοικίες και πόλεις που το στοιχείο των ανθρώπων της βιοπάλης, υπερτερεί (Νίκαια, Δραπετσώνα, Ταύρο). Επίσης υπήρξε εφημέριος πολλών ναών, της επαρχίας και τώρα, τα τελευταία χρόνια τον έχουμε κοντά μας και κοσμεί με την παρουσία του τον Πειραιά μας.

Μεγάλη είναι και η συγγραφική δουλειά του π. Ανδρέα Μαμαγκάκη, που αποτελείται, μέχρι στιγμής από επτά (7) εκδομένα βιβλία, υψηλής ποιότητας περιεχομένου, που αποτελούν ένα σύνολο ενιαίο και στην ουσία μας δίνουν το ακριβές στίγμα της προσωπικότη11τας, των βιωμάτων, της ζωής του.

Είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί ο π. Ανδρέας και να μας δωρίσει, τιμής ένεκεν, μια σειρά των βιβλίων του, που πραγματικά μας εξέπληξαν, τόσο με το πλήθος των γνώσεών του, την δύναμη της μνήμης του, την βαθειά του πίστη, όσο και με την ανθρωπιά και την Κρητική Λεβεντιά του.

Ότι και να πούμε λίγα θα είναι για τον π. Ανδρέα, ακόμα και το ότι έβαλε στο εξώφυλλο του βιβλίου του «Ο Οιδίποδας και οι Κλέφτες των Τριανταφύλλων», την δασκάλα του, αυτήν που του δίδαξε τα πρώτα γράμματα και τον έκανε έλλογο ον, σημαίνει πάρα πολλά.

Μας εξέπληξε και η αφιέρωση ολοκλήρου αυτού του βιβλίου, στις Μάνες όλου του κόσμου, με πρώτη την Υπεραγία Θεοτόκο.

π. Ανδρέα, ευχόμαστε να είστε καλά και να συνεχίσετε να στέκεστε φωτεινός οδηγός στην ζωή μας. Το έργο σας είναι πολύτιμο και πρέπει να μην σταματήσει να παράγεται.

Υγεία Σωματική και Ψυχική να έχετε και να μας δίνετε τα τόσο ψυχωφελή πονήματά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *