Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνέδριο για το Αιγαίο στη Μυτιλήνη

Γεώργιος Τρανταλίδης-Ο δικτάτορας Ερντογάν ξεδιπλώνει πάλι την ατζέντα με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των Ελληνικών νησιών, την αποστρατικοποίηση, θέματα μειονότητας κλπ. Η πανουργία του, τον οδηγεί να οργανώσει συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Σμύρνης με θέμα ‘’Η θάλασσα των νήσων (σ.σ. Αιγαίο) και τα προβλήματα γειτονίας με Ελλάδα’’. Με αυτή την ονομασία σκέφτεται να αλλάξει την λέξη Αιγαίο ακόμα και από τα τουρκικά, έτσι ώστε να μην έχει ελληνική ονομασία.

Η εθνικιστική αυτή έξαρση με τις μαξιμαλιστικές του πολιτικές μεταδίδονται στο εξωτερικό και οι ξένοι σχηματίζουν (από πλύση εγκέφαλου) εσφαλμένη εικόνα για το status στο Αιγαίο. Συνεπώς, οι δηλώσεις αυτές πρέπει να μας κρατάνε σε δυναμική εγρήγορση. Η τακτική του κατευνασμού από το ΥΠΕΞ τα τελευταία 40 χρόνια αποδείχθηκε μοιραία και ολέθρια διότι ο σχιζοφρενής Ερντογάν αποθρασύνθηκε.

Τα όσα ψευδή και ανιστόρητα δηλώνει σε καθημερινή βάση και το άκρως επικίνδυνο επεκτατικό ιδεολόγημα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ χρήζουν απαντήσεων και δη αυθημερόν. Επίσης, επιβάλλεται επειγόντως η διοργάνωση συνεδρίου για το Αιγαίο από το πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης. Η τρίτη πρόταση μου είναι η συνεχής πρόσκληση προς τον Ερντογάν να υπογράψει την Δ.Σ. του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS 1982), ως απαραίτητη προϋπόθεση για την τυχόν προσφυγή στη Χάγη.

Επειδή ο παρανοϊκός Ερντογάν είναι απρόβλεπτος ενδεικτικά αναφέρω ότι τηλεφώνησε στον Ντράγκι (παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος τον είχε αποκαλέσει δικτάτορα) καθώς  και στον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι (που τον είχε αποκαλέσει τύραννο), δηλαδή γλύφει εκεί…που φτύνει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *