Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης Μιχάλη Κάσση…»Πρόδρομοι του Επαναστατικού Αγώνα του 1821»Ομιλία στο εργαστήρι του Μιχάλη Κάσση

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 ώρα 7:30μμ, στο εργαστήριο του Γλύπτη ΜιχIMG_2216άλη Κάσση, Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο, 210-4817893.ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης Μιχάλη Κάσση, διοργάνωσε μια εξαιρετική ομιλία με ομιλητή τον Μιχάλη Κάσση, γλύπτη – πετροδάσκαλο και θέμα: »Πρόδρομοι του Επαναστατικού Αγώνα του 1821».

Ότι και να πει κανείς για τον Μιχάλη Κάσση, λίγο θα είναι. Σοφότατος δάσκαλος, άνθρωIMG_2214πος που οι γνώσεις ρέουν με ευφράδεια και μας δίνουν την πληθώρα του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Ιστορίας αλλά και της μεγάλης πείρας της ζωής την οποία κατέχει.

Πόσα νέα στοιχεία δεν μαθαίνουμε κάθε φορά όταν μετέχουμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος! Ένα όμορφο στέκι πολιτισμού και προβληματισμού το εργαστήρι του Μιχάλη.

Ο Επαναστατικός αγώνας δεν ξεκίνησε έτσι απότομα, γιατί σίγουρα θα ήταν ανεπιτυχής, επί χρόνια υπήρχε η φιλική εταιρία, υπήρχαν οι πρόδρομοι που σήκωσαν το μεγάλο βάρος και υπέστησαν τις διώξεις, ήτα αυτοί που προετοίμασαν το έδαφος.

Συγχαρητήρια και αυτή τη φορά για την αξιόλογη εκδήλωση, που πήρε στις πλάτες του ο Μιχάλης και μας φώτισε πολύ εκείντο το δύσκολο τμήμα της ιστορίας, με τις γνώσεις του.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *