Τηλεδιάσκεψη του ΠΕΣΥΔΑΠ για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

ΠΕΣΥΔΑΠΤηλεδιάσκεψη με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργο Στεργίου είχε ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, στο πλαίσιο των συνεχών ενημερώσεων και επαφών που πραγματοποιεί τον τελευταίο μήνα ο Σύνδεσμος με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, αναφορικά με το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Από την πλευρά της ΝΔ, συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου και ο Συντονιστής για θέματα Φιλοζωίας Σίμος Χριστοφάκης.

Εκ μέρους του ΠΕΣΥΔΑΠ, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ, Δημήτρης Τσατσαμπάς, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιώργος Γκόγκος.

Συμμετείχε επίσης η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Πειραιά «Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα» Σοφία Χαλικιά.

Στον ανοιχτό και γόνιμο διάλογο που επακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού των εκατέρωθεν επιχειρημάτων.

Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενημέρωσε για τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΣΥΔΑΠ σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων, ο Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει διάλογος της κυβέρνησης με την ΚΕΔΕ και τους εξειδικευμένους φορείς της Αυτοδιοίκησης πριν το σχέδιο νόμου τεθεί σε διαβούλευση καθώς και ότι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση για την επιχορήγηση των ΟΤΑ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις φροντίδας των αδέσποτων.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *