Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Συνταξιούχοι Αξιωματικοί Ε.Ν Ενισχύουν την Ναυτική Εκπαίδευση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣΤην ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης με έμπειρους ναυτοδιδασκάλους, συνταξιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς, υπογράμμισε χθες από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρουσιάζοντας τροπολογία η οποία προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις απασχόλησης συνταξιούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών ως καθηγητές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η μεγάλη εμπειρία τους συμβάλει καθοριστικά στην παραγωγή στελεχών, Πλοιάρχων και Μηχανικών, ικανών να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθιστώντας τους συνάμα ανταγωνιστικούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Απώλεια της παρουσίας τους στις Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, ιδιαίτερα των νησιών, θα προκαλούσε αδυναμία λειτουργίας του συστήματος της ναυτικής εκπαίδευσης με δυσμενέστατες συνέπειες για την εξέλιξη των σπουδών των δοκίμων Πλοιάρχων και Μηχανικών», ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και συμπλήρωσε: «Με την τροπολογία αναγνωρίζουμε την πολύτιμη και πολυετή συνεισφορά των ναυτοδιδασκάλων στην Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, και εξασφαλίζουμε, για το τρέχον και το επόμενο εκπαιδευτικό έτος, την απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού της Χώρας μας».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *