Υπουργείο Ναυτιλίας.Δράσεις για ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών λιμένων συνάντησης Υπουργού με πρόεδρο Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης

ΔΡΑΣΕΙΣ1Ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Αντώνη Βενιέρη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο της ναυτικής πρακτόρευσης στη χώρα μας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική των Οργανισμών Λιμένων, την επιτάχυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το πλαίσιο των ευθυνών των ναυτικών πρακτόρων και την παροχή πλοηγικών υπηρεσιών στα λιμάνια.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε στους συνομιλητές του την έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στα επενδυτικά προγράμματα των Οργανισμών Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης και την αναπτυξιακή διάσταση που θα προκύψει από την υλοποίησή τους, ενώ παρουσίασε και την μέχρι τώρα πορεία για την αξιοποίηση και σε περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης όσο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης κ. Αντώνης Βενιέρης, αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης και των Διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένα, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση πλοίων και φορτίων στα ελληνικά λιμάνια.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *