Υπουργείο Ναυτιλίας.Πρόγραμμα ενίσχυσης Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ1 Στην σημαντική ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις της, στον Άγιο Κοσμά.

«Ο σχετικός διαγωνισμός εξελίσσεται και αφορά ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης σε εξοπλισμό, σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και ιματισμό, έτσι ώστε τα στελέχη της ΜΥΑ ναΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ2 μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες αποστολές που αναλαμβάνουν», τόνισε ο Υπουργός.

«Θέλω να συγχαρώ τα επίλεκτα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, μια μονάδα με διεθνή αναγνώριση και παρουσία για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε: «Σήμερα διαπιστώσαμε για μία ακόμη φορά, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές δεξιότητες τις οποίες έχουν αναπτύξει. Μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς όταν έχουμε τόσο άξια και ικανά στελέχη στο Λιμενικό Σώμα».

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης συνεχάρη τον Διοικητή της ΜΥΑ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Γιάννη Παπαδάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της μονάδας για την άψογη εκτέλεση των εκπαιδευτικών ασκήσεων που παρακολούθησε.

Στην επίσκεψή του στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, καθώς και τον Β’ Υπαρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γιώργο Αλεξανδράκη.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *