Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Φέτος να είναι ο πιο γλυκός Δεκέμβρης

ΥάκινθοςΥάκινθος το λουλούδι του Δεκέμβρη λουλούδι μοσχοβολιστο όπως ο μήνας που αντιπροσωπεύει είναι γεμάτος μυρωδιές, μυρωδιές από μελομακάρονα κουραμπιέδες, κανέλα, βούτυρο, γιορτινά φαγητά.

Δεκέμβρης ο πιο γιορτινος μήνας, ο πιο λαμπερός, ο πιο στολισμένος, ο πιο φωτισμένος με χιλιάδες λαμπιόνια, ο πιο δημιουργικός με το πώς να στολίσουμε όμορφα το σπίτι μας και ο πιο πολυέξοδος πλούσιος από δώρα τραπέζια διασκέδαση.

Ο Δεκέμβρης παίρνει την σκυτάλη από τον Νοέμβρη με την γιορτή του Αγίου Ανδρέα κατά τα έθιμα αντριώνει το κρύο, δηλαδή μας βάζει για καλά στον χειμώνα με νύχτες ατέλειωτες και κρύες.

Όλοι τον περιμένουμε χαρά αλλά φέτος όλα θα είναι κάπως διαφορετικά θα είναι πιο μοναχικός πιο ιδιαίτερος μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους τους φίλους μας χωρίς το πατροπαράδοτο οικογενειακό τραπέζι χωρίς ρεβεγιόν και διασκέδαση.

Σίγουρα θα μας κακοφανεί θα γκρινιάξουμε αλλά όπως η νύχτα δεν διαρκεί για πάντα έρχεται η μέρα το φως η ηλιαχτίδα και θα τρυπώσει στις ψυχές μας η αισιοδοξία η ελπίδα ότι τα καλύτερα έρχονται και όλο αυτό θα περάσει αρκεί να είμαστε όλοι υγιείς καλά ψυχικά και σωματικά..

Θα σας ευχηθώ από καρδιάς να έχουμε ένα καλό μήνα, να τον ζήσουμε πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε προηγούμενο, όσο οι συνθήκες μας το επιτρέπουν, να περάσουμε καλά αυτές τις ιδιαίτερες μέρες και ας δώσουμε έστω και από μακριά την αγάπη μας, την μεγάλη και αστείρευτη.

Να έχουμε καλές γιορτές καλά Χριστούγεννα.

Ευαγγελία Τσουρούλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *