ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.Χορεύει το κακό στην καρδιά της Ευρώπης

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΠΑΝΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.
ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΠΑΝΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

Δεν μας φθάνει η κατάσταση που κλιμακώνεται επικίνδυνα στην κοντινή Ουκρανία και στην καρδιά της Ευρώπης, ανοίγονται κι άλλες εστίες σοβαρών γεωπολιτικών διενέξεων στον Πλανήτη ενώ οι παλαιές χρόνιες παραμένουν ενεργές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, όσο οι δυσκίνητοι Δυτικοί (ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ) συναποφασίσουν για την οποιαδήποτε κοινή δράση τους στην Ουκρανία η ρωσική αρκούδα βρυχάται και συγκεντρώνει ιδιαίτερα μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, έτοιμη να πολεμήσει τους πάντες που θα απειλούσαν, κατά την κρίση της, την ασφάλεια της ρωσόφωνης ουκρανικής περιοχής και θα έθεταν σε κίνδυνο τα ζωτικά της συμφέροντα.

Ταυτόχρονα η Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία να τηρήσει τη Συνθήκη του Μοντρέ, διότι θεωρεί ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για το καθεστώς των Στενών Βοσπόρου και Δαρδανελλίων.

Πρόσφατα ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την ανησυχία των ΗΠΑ σχετικά με τις επιθετικές ενέργειες της Κίνας κατά της Ταϊβάν και προειδοποίησε ότι θα είναι «σοβαρό λάθος» για τον οποιονδήποτε να προσπαθήσει να αλλάξει με τη βία, την υφιστάμενη κατάσταση στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *