ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δυναμικά οι γυναίκες διεκδικούν την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

 

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ υποψήφια Ευρωβουλευτής, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.
Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ υποψήφια Ευρωβουλευτής, στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Δέκα ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, που τα ψηφοδέλτια έχουν κλειδώσει και οι υποψήφιοι οργώνουν κυριολεκτικά την Επικράτεια, προκειμένου να ανταποκριθούν στις κοπιώδεις και δύσκολες, αλλά αναγκαίες διαδικασίες της επικοινωνίας, διαπιστώνουμε ότι οι γυναίκες δυναμικά διεκδικούν την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό, από την εμπειρία του πολιτικού ρεπορτάζ, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ουσιαστικά συμβαίνει για πρώτη φορά. Βέβαια αυτό είναι απόρροια του ότι τα κόμματα επέλεξαν γυναίκες – προσωπικότητες με «βαριά» βιογραφικά. Επέλεξαν δηλαδή τεχνοκράτες. Θα τολμούσαμε να πούμε πως τη διαδικασία αυτή ξεκίνησε πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Νέα Δημοκρατία, προτιμώντας γυναίκες της νέας γενιάς και ακολούθησαν τα άλλα κόμματα.

Με μία γρήγορη έρευνα διαπιστώνει κανείς πως η υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ, αν δεν είναι το πρώτο σημαντικό όνομα όλων των υποψηφίων γυναικών, είναι ένα από τα τρία πρώτα των Ελληνίδων υποψηφίων! Αυτό όποιος επιθυμεί μπορεί να το διαπιστώσει με μια επίσκεψη στη google.

Το σύνθημα που επέλεξε για την προεκλογική της καμπάνια η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ είναι: «Δυνατή Ελλάδα – Δίκαιη Ευρώπη». Αυτό τα λέει όλα.

Ως Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα κρίσιμα θέματα ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ και ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ. Μερικές από τις Προτεραιότητές της, που αναφέρουμε περιληπτικά, είναι: η ανάπτυξη περισσοτέρων επενδυτικών ευκαιριών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της έρευνας και της τεχνολογίας για την ενίσχυση της καινοτομίας των επιχειρήσεων, της νέας επιχειρηματικότητας, Καθώς επίσης η δημιουργία ασφαλούς νομικού πλαισίου για τις νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνική νοημοσύνη και η διαχείριση δεδομένων. Για να είναι όλες στην υπηρεσία όλων. Η υλοποίηση ενός βιώσιμου ενεργειακού μοντέλου για την Ευρώπη και την Ελλάδα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα μεγάλο είναι το επιστημονικό ενδιαφέρον της για τη συγκροτημένη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η εξέχουσα προσωπικότητα της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ που κατάγεται από τη Μάνη της Λακωνίας και είναι θυγατέρα του απόστρατου Ναυάρχου Γεωργίου και της Συμβολαιογράφου Βιβής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *