ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η εφημερίδα που όλοι οι Πειραιώτες.

οφείλουμε να αγαπάμε και να στηρίζουμε

 

Στις σελίδες της εφημερίδας μας όλοι χώρεσαν αδιακρίτως.
Στις σελίδες της εφημερίδας μας όλοι χώρεσαν αδιακρίτως.

Δεν ευλογούμε τα γένια μας, απλά αναφέρουμε και αποδεικνύουμε την πραγματικότητα. Η εφημερίδα μας, «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» για μία ακόμη φορά απέδειξε στην πειραιώτικη κοινωνία το πόσο αναγκαία και χρήσιμη είναι τόσο η διαδικτυακή, όσο και η έντυπη κυκλοφορία της. Μας χάριζε συνεχώς κατά την προεκλογική περίοδο ενημέρωση, χωρίς ψεγάδι κιτρινισμού ή μαύρης και γκρίζας προπαγάνδας. Παράλληλα όμως, αγκάλιασε όλους τους υποψήφιους, χωρίς ιδεολογικές ή παραταξιακές διακρίσεις! Και αυτό το έπραξε διότι η γραφίδα της δεν άγεται και φέρεται από ντόπια και ξένα, κατεστημένα, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Βέβαια δεν είναι μόνο η δική μας εφημερίδα, είναι και μερικές άλλες, σε περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό το είδος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι προς εξαφάνιση. Δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό αντιλαμβάνονται οι πολίτες την κοινωνική, εθνική και λαϊκή τραγωδία αν χαθούν αυτές οι ανεξάρτητες γραφίδες και φωνές.

Πολλοί πολίτες, έχει διαπιστωθεί, πως έχουν λαθεμένη αντίληψη και πιστεύουν πως μια περιφερειακή εφημερίδα θησαυρίζει. Αυτό είναι ένα καλό βόλεμα του ένοχου εγώ, διότι ας μας πει ένας Πειραιώτης ή μια Πειραιώτισσα, έναν ιδιοκτήτη Πειραϊκής εφημερίδας που θησαύρισε και έκανε πλούσια ζωή. Δεν υπάρχει κανείς!

Όλοι αγωνίστηκαν και όσοι απέμειναν αγωνίζονται να διατηρήσουν ανοιχτές τις εφημερίδες τους, Ένας αγώνας άνισος, γιατί το πανίσχυρο οικονομικά και εξουσιαστικά «θηρίο», λυσσαλέα αγωνίζεται να τις κλείσει. Δηλαδή να κλείσει την κάθε αδέσμευτη φωνή που μαζικά ενημερώνει τους πολίτες. Γιατί αυτό είναι ο μέγας εχθρός του και όλοι το αντιλαμβανόμαστε. Το ερώτημα είναι θα το καταφέρει; Αν οι πολίτες το επιτρέψουμε, ναι θα το καταφέρει για να μας ποδοπατήσει μέχρι εσχάτων.

Πολλοί πιστεύουν πως με τις Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές (Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης), οι εφημερίδες είναι άχρηστες και πεπερασμένο είδος μαζικής ενημέρωσης. Αυτοί πλανώνται σε πλάνην οικτρά. Θα το αντιληφθούν αν με μια πολύ γρήγορη έρευνα, διαπιστώσουν ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εφαρμογών και τι υπηρετούν…

Το άλλο ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Όλοι ξέρουμε πολύ καλά πως πρέπει όχι μόνο να στηρίξουμε παντοιοτρόπως όλες αυτές, τις ελάχιστες που απέμειναν, ανεξάρτητες φωνές, αλλά και να τις πολλαπλασιάσουμε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *