ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ.

Εφέτος έκαψαν πάλι τη Μάνη. Θα είναι αίσχος αν δούμε μετά από λίγα χρόνια να

φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα

Οι περιοχές που κάηκαν εφέτος το καλοκαίρι στο Δήμο της Ανατολικής Μάνης, εκεί που τα Αιολικά Πάρκα κατανίκησαν τη NATURA με χιλιάδες τόνους μπετόν...!
Οι περιοχές που κάηκαν εφέτος το καλοκαίρι στο Δήμο της Ανατολικής Μάνης, εκεί που τα Αιολικά Πάρκα κατανίκησαν τη NATURA με χιλιάδες τόνους μπετόν…!

Για πολλοστή φορά η Μάνη καίγεται. Παντού στη Μάνη ακούγονται περίεργες κουβέντες που μιλούν για σκόπιμους εμπρησμούς. Επίσης, οι κουβέντες αναφέρονται σε διάφορες σκοπιμότητες, αποδείξεις όμως δεν υπάρχουν στις περισσότερες περιπτώσεις των θερινών καταστροφικών πυρκαγιών που κάθε χρόνο καταστρέφουν περιουσίες, αλλά προκαλούν και το θάνατο ανθρώπων. Πολλοί και αιρετοί ακόμη έχουν μιλήσει για εμπρηστές. Κάποιοι μάλιστα έχουν και συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Εμείς μάθαμε σχεδόν μόνο για τους εξ αμελείας εμπρηστές και για τους ψυχασθενείς…

Έχει παρατηρηθεί επίσης πως σε διάφορες περιοχές που κατακάηκαν από κάποια θερινή μεγάλη πυρκαγιά μετά από λίγα χρόνια φύτρωσαν Αιολικά Πάρκα. Βέβαια κάποιοι ισχυρίζονται πως αφού έτυχε να καεί το δάσος ας μπουν ανεμογεννήτριες, έτσι συνδυάζεται το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Αυτές οι συμπτώσεις όμως δεν θα έπρεπε να ερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές με κάποιον ιδιαίτερο ζήλο και όχι με τη διαδικασία της υπηρεσιακής ρουτίνας; Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά δεν έχω δει και κάτι διαφορετικό. Εδώ στο Μάτι Αττικής έγινε εκατόμβη θυμάτων και καταγγέλθηκαν από τον Πύραρχο Ανακριτή σημεία και τέρατα! Περιμένουμε γνωρίζοντας πως αργά βαδίζει η Δικαιοσύνη, αλλά καταλήγει.

Πάντως θα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη πολύ αισχρό να δούμε μετά από λίγα χρόνια στα νεοκαμένα της Μάνης να φυτρώνουν νέες ανεμογεννήτριες! Αναμένουμε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *