ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το τελευταίο μπάρκο του Γιάννη Βαρβατάκου

Ο Μαστρογιάννης 22 χρόνια πάλεψε με τα κύματα των θαλασσών αλλά έπεσε στα μαρμαρένια αλώνια. Ας αναπαύσει ο Κύριος την ψυχή του.
Ο Μαστρογιάννης 22 χρόνια πάλεψε με τα κύματα των θαλασσών αλλά έπεσε στα μαρμαρένια αλώνια. Ας αναπαύσει ο Κύριος την ψυχή του.

Στις 24 Μαρτίου και ώρα 13:05 άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της Σπάρτης ο Α΄ Μηχανικός Ε.Ν Γιάννης Βαρβατάκος από τα Βαρβατιάνικα της Κηπούλας, σε ηλικία 76 ετών. Αιτία θανάτου εγκεφαλικό, αιμορραγικό ανεύρυσμα. Η Εξόδιος Ιερή Ακολουθία τελέστηκε στις 26 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (Κηπούλας) 12:30 και ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο της Χαρτού, στους πρόποδες της Άνω Πούλας και στην Αλμύρα του Κάβο Γκρόσο.

Ο αείμνηστος Γιάννης ήταν ένας ψίος Μανιάτης. Καλοκάγαθος και πολύ αγαπητός σε μεγάλο πλήθος Μανιατών, Πειραιωτών και άλλων. Όσοι εργάστηκαν στην σκληρή θάλασσα υπό τις εντολές του, θα θυμούνται πάντα τον Μαστρογιάννη, τον Chief Engineer για την δικαιοσύνη του, την απλοτητά του, την άρτια τεχνική του κατάρτηση, τις διδαχές του προς τους κατώτερους Αξιωματικούς και Πλήρωμα, καθώς επίσης και την συναδελφική του αλληλεγγύη.

Ο αείμνηστος Γιάννης κατήγετο από ναυτική οικογένεια και ήταν γιος του Νίκου και της Ζαχάρως. Η μάνα του ήταν το γένος Κουρεβέση από τον Κούνο, καθώς επίσης και η αείμνηστη γυναίκα του Κασσιανή, καθηγήτρια Αγγλικής, το γένος Λαζαράκου. Ο Γιάννης και η Κασσιανή απέκτησαν δύο γιους τον Νίκο και τον Σπύρο. Σήμερα ενήλικοι και οικογενειάρχες. Από τις 2 Φεβρουαρίου του 2014 που αποδήμησε η αγαπημένη του σύζυγος ο Γιάννης έσβηνε σιγά – σιγά. Πάντοτε έλεγε : «θα πάω να βρω την φευγάτη μου».

Η οικογένεια του ευχαριστεί τις οικογένειες φίλων και συγγενών που συμπαραστάθηκαν στον Γιάννη όλα αυτά τα χρόνια του πόνου του, αλλά και στο βαρύτατο πένθος που προκάλεσε ο θάνατος του και εύχεται ο Θεός να τους χαρίζει υγεία, ειρήνη μακροζωία και ευτυχία.

Με την σειρά μας κι εμείς ευχόμαστε στην οικογένεια του (Βαρβατιάνους και Λαζαριάνους) παιδιά, εγγόνια, αδέλφια και ανίψια να είναι μακροβιότεροι, ευτυχισμένοι και να τον θυμούνται πάντα. Καλό σου ταξίδι αγαπητέ φίλε μας Γιάννη. Ο Πανοικτήρμων Θεός να αναπαύει μετά των Δικαίων την ψυχή σου και στις ρούγες του Παραδείσου να σεργιανάς αιώνια με την αγαπημένη σου Κασσιανή. Αιωνία η μνήμη σου, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *