ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Πάσχα έφθασε κανείς νεκρός ή τραυματίας

Ο ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ: 15 ΝΕΚΡΟΙ – 541 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

Πειραιώτες, οδηγοί και πεζοί, Προσοχή! Το τραμ σε λίγο θα τεθεί σε λειτουργία, φυλαχθείτε από τους κινδύνους που το συνοδεύουν. (Φωτό από Newsroom , CNN Greece).
Πειραιώτες, οδηγοί και πεζοί, Προσοχή! Το τραμ σε λίγο θα τεθεί σε λειτουργία, φυλαχθείτε από τους κινδύνους που το συνοδεύουν. (Φωτό από Newsroom , CNN Greece).

Αιματοβαμμένος ο Μάρτιος αφού μόνο στην Αττική είχαμε 15 νεκρούς και 541 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα. Πέρα από τα τροχαία που γίνονται καθημερινά στους δρόμους, έχουμε και αυτά στα Λιμάνια. Πράγμα που φανερώνει, πέρα από τις κακοτεχνίες ή προχειρότητες των υποδομών, την αμέλεια έως και ασυνειδησία των οδηγών και των πεζών.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα σοβαρότερα ήταν οδήγηση χωρίς σύνεση και την απαιτούμενη σοβαρότητα για το τι μπορεί να συμβεί. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι, η παραβίαση των ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. από πεζούς και οδηγούς, γίνονται καθημερινά αιτία να χάνονται ζωές ή να τραυματίζονται άνθρωποι.

Σημαντικότατο είναι, δυστυχώς, ότι οι δικυκλιστές δεν φορούν προστατευτικό κράνος και οι επιβαίνοντες στα ΙΧ ζώνες ασφαλείας.

Το Πάσχα έφθασε, οι Πειραιώτες και όλοι γενικά οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων θα φύγουν προς την επαρχιακή ύπαιθρο προκειμένου να εορτάσουν τις Άγιες μέρες της Ανάστασης του Κυρίου, για να επιστρέψουν μετά. Αυτή η εορταστική μετακίνηση, ας προσέξουμε πάντες. να μη γίνει καταστροφική και ολέθρια μετατρέποντας οριστικά τη ζωή μας σε διαρκή μαύρη δυστυχία.

Στον Πειραιά πρέπει, με τη λειτουργία του τραμ, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο οι οδηγοί, όσο και οι πεζοί. Οι κίνδυνοι που θα παραμονεύουν είναι μεγάλοι και πολυάριθμοι. Αν προσέχουμε θα απολαμβάνουμε μόνο τις λίγες ή πολλές ωφέλειες.

Οδήγηση με σύνεση εφαρμόζοντας πιστά τον Κ.Ο.Κ. μας εξασφαλίζει τη δική μας ασφάλεια, αλλά και των συνανθρώπων μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *