Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσοβίτσι το ελατοσκέπαστο χωριό της Αρκαδίας

χρυσοβίτσιΈνα οδοιπορικό στα χωριά της Αρκαδίας επιβάλλεται. Όσοι έχετε πάει, γνωρίζετε πολύ καλά αυτήν την αίσθηση να βρίσκεσαι σε ένα μέρος δίπλα στη φύση όπου ηρεμείς και χαλαρώνεις. Σε μια ελατοσκέπαστη πλαγιά, στην Αρκαδία που λες κι έχει ξεπηδήσει από παραμύθι, βρίσκεται ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου που είναι κυριολεκτικά φωλιασμένο μέσα σε ένα ελατοδάσος. Και το όνομα αυτού Χρυσοβίτσι. Πιθανόν να έχεις ακούσει να μιλούν για την ομορφιά του και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που το περιβάλλει.

Το Χρυσοβίτσι, αυτό το ορεινό χωριό του Νομού Αρκαδίας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.073 μέτρων σε αυτή την πανέμορφη ελατοσκέπαστη πλαγιά του Μαινάλου. Αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Πελοποννήσου και είναι ένας ιδανικός προορισμός για να ξεκινήσεις τις χειμερινές αποδράσεις. Μάλιστα έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε ότι έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός.

Κάνοντας το οδοιπορικό σου στο Χρυσοβίτσι, θα αντικρίσεις καταπράσινα τοπία και τη φύση να αλλάζει χρώματα και να είναι έτοιμα να σου χαρίσει τα δώρα της. Μπορεί ανάλογες εικόνες να έχεις συναντήσει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας όμως το χωριό αυτό είναι σαν να έχει για σκεπή τα έλατα. Ο οικισμός γίνεται ένα με τα δέντρα και το υπόλοιπο περιβάλλον, δηλαδή την πανίδα που ζει εκεί.

Κοιτώντας τις εικόνες του καναλιού Haanity από ψηλά θαρρείς και θες να τρέξεις μέσα στο δάσος. Να ξαποστάσεις σε έναν κορμό και μετά να αρχίσεις και πάλι την εξερεύνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *