Ψυχανεμίσματα…Θα μας κατακάψουν και φέτος

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΝΚαι οι φωτιές ακόμα δεν άρχισε το καλοκαίρι μας έδωσαν και καταλάβαμε. Μεγάλη οικολογική καταστροφή η φωτιά στην Κορινθία και Δυτ. Αττική. Χιλιάδες στρέμματα, ζώα, πτηνά χάθηκαν, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, όμως δεν παύει να είναι μια καταστροφή με συνέπεια και στη ζωή των πολιτών πιο κάτω! Ωστόσο έχουμε μείνει στο Μάτι και έχουμε παραβλέψει τόσες άλλες φωτιές από τότε μέχρι σήμερα. Βέβαια εκεί χάθηκαν ψυχές, αλλά χωροταξικά δεν ήταν εύκολο να εκκενώσεις την περιοχή και μάλιστα στον ελάχιστο χρόνο που λόγω ανέμων η φωτιά κατάκαψε τα πάντα με 30 μέτρα φλόγες. Πόσες μέρες καιγόντουσαν περιοχές πέρσι, πόσες μέρες τώρα στα Μέγαρα;

Ποτέ κανείς λοιπόν δεν πρέπει να λέει μεγάλες κουβέντες! Καταστρέφονται συνέχεια οι πνεύμονες οξυγόνου, οι πλημμύρες αναπόφευκτες όσο δεν υπάρχουν δένδρα και δάση να συγκρατήσουν το νερό και άλλα πολλά που δεν δίνουμε σημασία αλλά όταν τα βρούμε μπροστά μας θα δώσουμε αλλά θα είναι αργά. Τι ψυχές είναι αυτές που καταστρέφουν αυτή την υπέροχη ομορφιά του πράσινου! Πότε τιμωρήθηκε κάποιος παραδειγματικά για εμπρησμό, είτε εξ αμελείας, είτε εκ προθέσεως; Κάθε χρόνο καίγονται εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων, πότε θα λάβουμε μέτρα όταν τα κάψουμε όλα; Στο τέλος ούτε Τουρισμό δεν θα έχουμε αν χαθεί αυτή η ομορφιά της φύσης. Πάμε για ανθρωπιστική κρίση με τόσα κακά που μας έχουν βρει. Πόσες οικογένειες πάλι έχασαν περιουσία, διαλυόμαστε σιγά σιγά, κάτι η οικονομική κρίση, κάτι η πανδημία και κάτι οι φυσικές καταστροφές, όλο και πτωχεύουν τα Ταμεία των νοικοκυριών.

Και κει που είχαν όλοι ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι, ήρθε το εμβόλιο και πίστεψαν πως θα τους ελευθερώσει! Αυτό δεν το ξέρουμε, αυτό θα το δούμε στην πορεία. Προσπάθεια γίνεται και μελέτη πάνω στα πρακτικά της προσπάθειας και κάποια στιγμή θα έχουμε αποτελέσματα, τα οποία θα ανανεώνονται με το χρόνο. Τα self test για ορισμένες ομάδες Κοινωνικές είναι δωρεάν, οι λοιποί τα πληρώνουν 7-10 Ε, όσο για το μοριακό τεστ διατηρεί την τιμή 60-70-80, τώρα κατά πόσον επιτρέπει ο οικογενειακός προϋπολογισμός τη δαπάνη αυτή, είναι ένα άλλο θέμα που το παραβλέπουν.

Αναμένονται πολλά λουκέτα απ’ ότι λέγεται στους κύκλους του εμπορίου. Να δούμε πώς θα πάει και το πείραμα Τουρισμός-Εμβολιασμένοι-Ανεμβολίαστοι, γιατί αν υποτεθεί όπως κάποιοι λένε πως πιθανόν οι εμβολιασμένοι να μεταδίδουν τον ιό, αυτό είναι πρόβλημα και μεγάλο. Κι αν βάλουμε και τη σιγουριά αρκετών πως επειδή εμβολιάστηκαν νίκησαν τον ιό κι έγιναν άτρωτοι, χαλαρώνοντας κάθε προφύλαξη, ακόμα χειρότερα. Όμως ανεξάρτητα με το πόσες χιλιάδες πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν, αν δεν εμβολιαστούν οι χιλιάδες των αλλοδαπών που κυκλοφορούν παντού και χωρίς μάσκες, ακόμα και τους μήνες της καραντίνας, δε βλέπω ειδικά στις μεγαλουπόλεις να βελτιώνεται η κατάσταση.

Όσο δε η Κοινωνία εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη σε αντίπαλες ομάδες, τόσο δύσκολο είναι να βρει το δρόμο της ξανά! Αλίμονο από τον άνθρωπο που δεν έχει δική του κρίση και αντίληψη και περιμένει από τους άλλους να του πουν τι να κάνει με το όποιο πρόβλημα ή θέμα! Προσόν ανεκτίμητο η αντίληψη και ανοιχτή σκέψη! Το ίδιο και τώρα με το θέμα εμβόλιο και πανδημία, σαν τα πρόβατα ακολουθούμε. Για οργανική κατάσταση που επιτρέπει τον εμβολιασμό δε μας μίλησε κανείς, ούτε το κατά πόσον μπορεί να ενεργοποιήσει τυχόν λανθάνουσες οργανικές καταστάσεις και να τις φέρει στην επιφάνεια… αυτά όλα θα φανούν στην πορεία, αργότερα.

Ευτυχώς έρχεται καλοκαίρι και θα γεμίσουν οι παραλίες, να βρει ο κόσμος διέξοδο μετά από τόσους μήνες περιορισμού. Ας ευχηθούμε από  φθινόπωρο καλά αποτελέσματα και ελεύθερη πορεία προς την κανονικότητα.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *