Ψυχανεμίστηκαν…Γιαλαντζί καραντίνα μας επιβλήθηκε

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ ΝΚαι περάσαμε την Τσικνοπέμπτη κλεισμένοι σπίτι και τα μέτρα έγιναν έξυπνα, σύμφωνα με την τάση της εποχής, όπως έξυπνη σκούπα, τηλεόραση, χτένα, κλειδαριά κ.ά. Άραγε τα μέχρι τώρα μέτρα ήταν χαζά; Εκείνο που ξεχάστηκε παντελώς πάντως, είναι τα γάντια, ενώ στην αρχή πήγαιναν πακέτο με τη μάσκα! Είναι γεγονός ότι εν ονόματι του κόστους αυτό που ζούμε 4 μήνες τώρα είναι καραντίνα γιαλαντζί, που όμως στο τέλος ο λογαριασμός θα δείξει ότι κοστίζει περισσότερο απ’ ότι ένα σκληρό γενικό lockdown για 3-4 εβδομάδες. Σίγουρα θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τη νόσο. Δεν μπορεί να έχουμε κλειστά μαγαζιά και οι δρόμοι και οι πλατείες να είναι γεμάτοι κόσμο, άσε τις διαδηλώσεις, τα ΜΜΜ κλπ.

Το συνωστισμό παλεύαμε και συνωστισμό είχαμε σε πολλές μεριές και μετά από τέσσερεις μήνες μέτρων, σκεφθήκαμε την υπερβολική εκμετάλλευση των κωδ. 4 και 6; Και πάλι ποιοι θα το πληρώσουν; Οι συνεπείς που βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα και που μπορεί μια φορά στις 10 μέρες να πήγαιναν μια βόλτα με το αμάξι να δουν βουνό ή θάλασσα και να ανοίξει το μάτι και η ψυχή τους. Ας μην προχωρήσω κι άλλο γιατί πολλές οι αντιφάσεις και το ανεφάρμοστο εκ των πραγμάτων των μέτρων. Τα παιδιά τα έχουμε τρελάνει, δεν έχεις καλό ιντερνετ ή καλό λάμπτοπ για μάθημα; Πάρε απουσία να μάθεις! Υπάρχουν και περιπτώσεις που λένε ότι το παιδί πρέπει να μείνει  στην ίδια τάξη αν δεν ανταποκρίνεται στα μαθήματα εξ’ αποστάσεως μέσω διαδικτύου. Αυτό σε δημόσια παιδεία, γιατί από ότι πληροφορούμαι με τα Ιδιωτικά δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Τα λεφτά τελειώνουν οσονούπω, θα κλάψουν μανούλες στη συνέχεια. Κι όταν μας στείλουν και το λογαριασμό τότε να δεις τι έχει να γίνει! Πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν στο μάνα εξ’ ουρανού πως θα πέσει και θα επιστρέψουμε σε αυτά που ξέραμε και στην κανονικότητα. Αν δεν το καταλάβαμε, μας εκπαιδεύουν για μια νέα κανονικότητα, ειδικά τις νέες γενιές που δεν έχουν ιδιαίτερες μνήμες από την προηγούμενη κανονικότητα. Και δε μας φτάνουν όλα αυτά έχουμε και τις φυσικές καταστροφές που έχουν επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση, καταστράφηκαν περιουσίες, άνθρωποι σε σκηνές, άνθρωποι σε απόγνωση. Τα είχαμε όλα ήρθε και ο δυνατός σεισμός και δέσαμε! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές λόγω σεισμού, σε κατάσταση ανάγκης κι άλλες λόγω πανδημίας! Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε οι μεν σεισμοί να εξασθενήσουν, ο δε ιός και οι μεταλλάξεις του ομοίως!

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται και έχουν κρεμάσει ελπίδες και προσδοκίες οι αρμόδιοι στον εμβολιασμό για την ανοσία της αγέλης. Οι μεταλλάξεις του ιού πάντως, όπως και η διάρκεια αντισωμάτων στους ανθρώπους δεν έχουν καταλήξει σε σαφή συμπεράσματα, οπότε και με τον εμβολιασμό πειραματιζόμαστε, όπως και με τα μέτρα της ενός χρόνου καραντίνας. Βέβαια έχουν την απάντηση έτοιμη κάτω από τη γλώσσα, ‘’ναι μεν έχουμε πολλά κρούσματα, όμως αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα θα ήταν χειρότερα’’. Το καλύτερα δε μας το λέει κανείς, πότε και πώς θα ήταν καλύτερα. Πάντα συγκρίνουμε στοιχεία άλλων Κρατών με τα δικά μας για να υποστηρίξουμε την ‘’υπεροχή’’ και την επιτυχία μας! Είναι σα να υποδεικνύεις σε κάποιον ένα λάθος του και να σου λέει: ‘’ναι αλλά εγώ δε σκότωσα όπως ο τάδε!‘’ Είμαστε για γέλια και για κλάματα γενικώς.

Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *