Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λαοθάλασσα στην κοπή της πίτας

ΟΜΟΝΟΙΑ 1 ΟΜΟΝΟΙΑ 2 ΟΜΟΝΟΙΑ 3 ΟΜΟΝΟΙΑ 4Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η προσέλευση του κόσμου, στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 το απόγευμα, στο στάδιο «Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ».

Δήμαρχοι, Υπουργοί, Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη και φίλοι της Αδελφότητας, πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων «RED 1925», αντάλλαξαν ευχές και εξήραν το έργο της Διοίκησης.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μικροί μαθητές των παραδοσιακών μουσικών οργάνων με το δάσκαλό τους, που καλωσόρισαν τον κόσμο μελωδικά. Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος κ. Θ. Τσόντος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και μέλος του σωματείου κ. Ε. Μαρινάκη, για την παραχώρηση του χώρου, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και τους σύστησε να βρίσκονται κοντά στους συλλόγους και την παράδοση, ειδικά τώρα που η πατρίδα βάλλεται από ξένες προκλήσεις.

Στη συνέχεια τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα και ο Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ. Σεραφείμ μαζί με τους ιερείς, ευλόγησε τη βασιλόπιτα. Μετά το μοίρασμα των κομματιών, χορευτές όλων των ηλικιών με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες σε εντυπωσιακούς συνδυασμούς, παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στο τέλος ενώθηκαν με τον κόσμο και γιόρτασαν όλοι μαζί πανηγυρικά την έλευση της νέας χρονιάς.

Ήταν μια όμορφη βραδιά, όπου η αγαστή συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών ήταν εμφανής και η μουσική, ο χορός, τα κεράσματα και οι ανταλλαγές ευχών, δημιούργησαν ένα ζεστό κλίμα που μοσχοβολούσε Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *