Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητική Ρομποτική Απονομή χρυσών μεταλλίων της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής I.R.O.

ρομποτική 1 Στις 06-06-2021 πραγματοποιήθηκε η απονομή χρυσών μεταλλίων της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής στο Daegu της Νότιας Κορέας και με τη παγκόσμια διάκριση της ομάδας Plaisiobots και συνεργασία INTESO και IRO HELLAS από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη.

Στη σημαντική αυτή προσπάθεια συμμετείχαν οι INTESO και IRO-Hellas με στρατηγικούς συνεργάτες το Υπουργείο Αθλητισμού, τον Πανσερραϊκό και τα ελληνικά Πανεπιστήμια σε μια προσπάθεια να αναγνωριστεί επίσημα η Ρομποτική ως ένα «άλλο» άθλημα, πρεσβεύοντας την ακαδημαϊκή γνώση και την νέα εποχή.

Η ομάδα που βραβεύτηκε αποτελείται από τους Ίριδα Αγγελοπούλου, Βασιλική Ηλιάδη, Αλκιβιάδρομποτική 2η Κωτσικόπουλο, Χρήστο Ρεντζή υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας τους κ. Διάνα Βουτυράκου και του βοηθού της Ιάσονα Σόμογλου.

Χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους κατασκεύασαν το «Buddy the Cane» (ένα ρομποτικό μπαστούνι που απευθύνεται και διευκολύνει την καθημερινότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης).

Τη Δευτέρα 07-06-2021 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς παρευρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες του IROC 2020, ρομποτική 3η ομάδα Plaisiobots μετά την συμμετοχή τους από 60 ομάδες από όλο τον κόσμο και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου Δεκέμβριος 2020 με θέμα: «Robot: The future transportation» αποτελούν την αρχή για την χώρα μας σε ένα νέο θεσμό και μια νέα αθλητική αλλά και ακαδημαϊκή κουλτούρα.

Οι Ολυμπιονίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Κότιου Άγγελου και είχαν την ευκαιρία να τους βραβεύσει και να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετείχαν ο κ. Πρύτανης Κότιορομποτική 4ς, ο κ. Κοσμήτορας Σφακιανάκης Μιχαήλ της σχολής Οικονομικών Επιχειρησιακών και Διεθνών Σπουδών, o πρόεδρος της INTESO και IRO HELLAS και Έφορος της ομάδας του Πανσερραϊκού κ. Εμμανουήλ Τσελέπης, ο κ. Κούβαρης Νικόλαος Αντιπρόεδρος της AR STEM, ο κ Ροδόπουλος Φώτιος Γενικός Γραμματέας της AR STEM, η κ. Δάφνη Φουντουκάκου και ο κ. Μηναδάκης Ιωάννης που εκπροσωπούν το IST College.

Οι Ολυμπιονίκες ενημερώθηκαν από τον έφορο του Πανσερραϊκού και πρόεδρο της IROC HELLAS – INTESO κ. Εμμανουήλ Τσελέπη για την ιστορία του διαγωνισμού και για τα άμεσα σχέδια του στην Ελλάδα σχετικά με τα ρομποτικά αθλήματα όπου και προσκλήθηκαν να συνεχίσουν το έργο του ως «άλλοι» αθλητές όπου δεν θα αναπαύονται σε ένα κερδισμένο αγώνα.

Ο κ. Κότιος δήλωσε επίσημα, τιμώντας το μνημόνιο συνεργασίας με τον οργανισμό INTESO που έχει υπογραφεί με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ότι θα σταθεί άμεσα και έμπρακτα αρωγός με όλες τις δυνάμεις του για τη στήριξη του Robot Sports και τη δημιουργία του πλαισίου Αθλητικών Robot στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Επίσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τμήμα Robot Sports και κατέθεσε στους εκπροσώπους της INTESO και AR STEM προτάσεις για τη στήριξη και εξάπλωση του θεσμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *