Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

«ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ» ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ – ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ

ΤΣΙΤΣΙΠΑΣΤην Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός μεταξύ του Στέφανου Τσιτσιπά και του Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα τουρνουά όλου του κόσμου, το Ρολάντ Γκαρός, στην όμορφη πόλη του Παρισιού. Ο Στέφανος έχοντας μια φανταστική πορεία στο συγκεκριμένο τουρνουά, πρόσφερε στους θεατές και τους τηλεθεατές καταπληκτικές εμφανίσεις. Με μια να ξεχωρίζει, αυτή με το επιβλητικό 3-0 σετ, που χάρισε την νίκη στον Στέφανο επί του Μεντβέντεφ. Ενώ ο Νόβακ σε μια πιο περίεργη χρονιά για τον ίδιο, καθώς με τις νίκες που έκανε δεν κυριάρχησε σε κανένα του παιχνίδι και στα στοιχεία του παιχνιδιού του διαπιστώθηκαν αρκετά κενά. Πέρα μόνο από την νίκη επί του Ναδάλ, που τον κέρδισε με 3-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή, λέγοντας και ο ίδιος πως έκανε την σπουδαιότερη νίκη του σε χωμάτινα γήπεδα στην καριέρα του.

Το κοινό περίμενε με τεράστια ανυπομονησία να παρακολουθήσει τον τελικό ανάμεσα στους δύο άντρες, με ξεκάθαρο φαβορί βέβαια τον Νόβακ, που είναι και ο κάτοχος 18 Γκράν Σλαμ έναντι του Τσιτσιπά που δεν είχε κανένα, αφού είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που συμμετέχει σε τελικό Γκραν Σλαμ, κάτι που από μόνο του είναι ένα επίτευγμα για τον Στέφανο. Ο Έλληνας αθλητής έδειξε από την αρχή διάθεση για την κατάκτηση του 1ου σετ, κάτι που το κατάφερε στο τέλος μετά από 1 ώρα και 10 λεπτά, με 7-6 γκέιμς υπέρ του. Το 2ο σετ είχε και αυτό την ίδια κατάληξη και κατάκτηση του σετ για τον Στέφανο χαρίζοντας την διαφορά 2 σετ έναντι του Νόβακ Τζόκοβιτς. Το 3ο σετ ήταν ζωτικής σημασίας για τον Νόβακ, για να παραμείνει στον αγώνα. Ο Σέρβος μπήκε πολύ δυνατά και τελικά κατάφερε να κάνει δικό του το σετ και να μειώσει σε 2-1, παίζοντας κυριαρχικό τένις επί του Έλληνα πρωταθλητή, στον οποίο δεν άφησε περιθώρια να διεκδίκηση το 3ο σετ. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο 4ο σετ φέρνοντας με αυτό τον τρόπο το σκορ ισόπαλο με 2-2 σετ. Ο Στέφανος ήξερε πώς πρέπει να αντιδράσει και να κρατήσει το σέρβις του για να ‘χει ελπίδες για την νίκη. Κάτι που έκανε και όχι μόνο το κράτησε, αλλά προσπάθησε να σπάσει και αυτό του αντιπάλου του. Ο Σέρβος όμως αν και με μεγάλη δυσκολία, μπόρεσε και κράτησε τα σέρβις του, δείχνοντας για ακόμη μια φορά, γιατί είναι το νούμερο 1 σ’ όλο τον κόσμο. Ψύχραιμος ο Τζόκοβιτς, μπόρεσε και έσπασε το σέρβις του Στέφανου, όταν τα γκέιμς για το 5ο σετ βρίσκονταν στην απόλυτη ισοπαλία. Ο Νόβακ μπόρεσε και το ‘κανε 4-3 υπέρ του και διεύρυνε την διαφορά κρατώντας το σε 5-3. Ο Στέφανος όμως με κατάθεση ψυχής και κυνηγώντας κάθε μπαλιά που του ‘ριχνε ο Σέρβος, μπόρεσε και μείωσε σε 5-4. Και έτσι απ’ ότι φαίνονταν, όλα θα κρινόντουσαν στο σέρβις του Τζόκοβιτς, που στο τέλος το κράτησε και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγινε ο κάτοχος του Ρολάντ Γκαρός για 2η φορά στην καριέρα του. Στην απονομή δεν έλειψαν μεγάλα ονόματα που ‘χουν αφήσει ιστορία στο παρελθόν, όσον αφορά το τένις.

Οι δύο φιναλίστ ευχαρίστησαν το κοινό που τους παρακολουθούσε αλλά ευχαρίστησαν και τους προπονητές και τα στενά τους πρόσωπα, τονίζοντας πως χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να γίνουν αυτό που είναι αυτήν την στιγμή. Ο Στέφανος αναγνώρισε και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλο του και την καριέρα που ‘χει κάνει, αναφέροντας πως αν καταφέρει να κάνει και ο ίδιος τα μισά επιτεύγματα του Νόβακ, θα είναι υπερευχαριστημένος. Όμως και ο Τζόκοβιτς με την σειρά του αναγνώρισε την εξέλιξη και τις σαφείς επιδόσεις του Έλληνα αθλητή, λέγοντάς του, πως το μέλλον του ανήκει και ότι θα κερδίσει πολλά τρόπαια με την πάροδο των χρόνων.

Ο Στέφανος μόνο κερδισμένος μπορεί να ‘ναι από αυτή την ήττα, γιατί το ότι δεν κέρδισε τον τίτλο του πρωταθλητή, με το οριακό αποτέλεσμα 3-2 σετ, δείχνει ότι είναι ισάξιος με τον αντίπαλο του.

Ξεκινώντας από μια συνοικία της Αθήνας, το όνειρο του ήταν να πάει σε έναν αγώνα του Ρολάντ Γκαρός και πήγε και έφτασε στον τελικό. Και όλα αυτά τα κατάφερε γιατί επέμεινε στον στόχο του, έχοντας πάντα στο νου του ότι «Ο Επιμένων Νικά».

Γιώργος  Κολαντζόγλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *