Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ .«ο δε Κύριος το Πνεύμα έστιν ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία.»

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Οι αληθινά Ελεύθεροι μάχονται υπέρ της αληθινής Ελευθερίας. Οι δήθεν ελεύθεροι μάχονται υπέρ της δήθεν ελευθερίας, δηλαδή της κάλπικης. Και οι μεν και οι δε μιλούν για ελευθερία·ο άπειρος δεν μπορεί να τους διακρίνει και περιέρχεται σε σύγχυση και του γεννάται το ερώτημα ποιος έχει τις σωστές θέσεις; Ας μάθουμε λοιπόν να διακρίνουμε τον καθένα που μιλάει για ελευθερία.

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ της Κριτικής και Αυτοκριτικής

  1. «ο δε Κύριος το Πνεύμα έστιν· ου δε το Πνεύμα Κυρίου, εκεί ελευθερία. – Ερμηνεία: Και πράγματι ο καθένας μας με την επιστροφή του στο Χριστό παίρνει μέσα του και το Άγιον Πνεύμα. Και το Πνεύμα είναι ο Κύριος. Όπου μάλιστα υπάρχει το Άγιον Πνεύμα το οποίο λαμβάνουμε μέσω του Κυρίου Ιησού, εκεί υπάρχει και ελευθερία από το κάλυμμα και τη δουλεία του νόμου». (Β΄ Κορινθ. Κεφ. Γ΄ στ. 17).
  2. «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». (από το ΘΟΥΡΙΟ του Ρήγα Φερραίου).
  3. «Λευτεριά ή Θάνατος». (Σύνθημα Εθνεγερσίας 1821).
  4. «Ελευθερία είναι αγαθή συνείδηση». (Περίανδρος).
  5. «Η αχαλίνωτη ελευθερία οδηγεί στην καταθλιπτική δουλεία». (Πλάτων).
  6. «Προτιμώ την επικίνδυνη ελευθερία από την ήσυχη δουλεία». (Τάκιτος).
  7. «Ελευθερία από εχθρό, εχθρική κατοχή». (Δημοσθένης).
  8. «Ευτυχία είναι η ελευθερία». (Περικλής).
  9. Οι δήθεν αγωνιστές της ελευθερίας είναι γεμάτοι προφάσεις.
  10. Των ψευτοελεύθερων η καρδιά βρίσκεται σε ύπνωση, ενώ των αληθινά ελεύθερων βρίσκεται σε αφύπνιση.

Μελετώντας το αποστολικό δίδαγμα της Καινής Διαθήκης, τα γνωμικά σοφών της αρχαιότητας και τα δικά μας (9 και 10) που ούτε καν συγκρινόμαστε με τους σοφούς και απείρως περισσότερο με τον θείο Παύλο, συμπεραίνουμε:

Εκεί που δεν υπάρχει Χριστός δεν υπάρχει πνευματική, ψυχική και σωματική ελευθερία. Όσοι βρίσκονται εκεί και πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι, είναι αλυσοδεμένοι σκλάβοι προς αφανισμό!

Ο αληθινά ελεύθερος δεν μπορεί να επιλέξει μακροημέρευση σκλαβιάς, αλλά αντίθετα είναι ευτυχής αν ζήσει μια ώρα ελεύθερος. Όταν μάλιστα του τη στερήσουν ξεσηκώνεται παντοιοτρόπως με σύνθημα «Λευτεριά ή Θάνατος»!

Δεν μπορεί η αληθινή ελευθερία να μην κατοικήσει σε αγαθή συνείδηση, όπως και η ελευθερία της πλάνης κατοικεί μόνο σε δόλιες συνειδήσεις. Αυτή είναι αχαλίνωτη και δημιουργεί ανθρώπους σκλάβους και καταθλιπτικούς. Θα τολμούσαμε να πούμε πως αυτό συμβαίνει στις μέρες μας.

Οι ψευτοελεύθεροι προτιμούν την ήσυχη δουλεία, κλεισμένοι στα λίγα τσιμεντένια τετραγωνικά που απλόχερα τους πρόσφερε η σκλαβιά της αστυφιλίας. Κομπάζουν, προσποιούνται τους ελεύθερους ενώ μέσα τους ξέρουν πως ζουν σε εχθρική κατοχή και η ελευθερία τους είναι κάλπικη γιατί τους την προσφέρει ο εχθρός με αντάλλαγμα τη μακροημέρευση. Προσποιούνται τους ευτυχισμένους, αλλά η δυστυχία τους ξεχειλίζει και αλλοίμονο, τους ξεμπροστιάζει ενώπιον όλων. Αυτοί είναι οι δήθεν αγωνιστές της ελευθερίας, γεμάτοι προφάσεις. Αν εσύ είσαι αληθινός αγωνιστής μη χάνεις τον καιρό σου μαζί τους, μόνο να τους λυπηθείς γιατί είναι ήδη χαμένοι αυτοί, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Απειροελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις. Η δική σου καρδιά είναι σε αφύπνιση ενώ η δική τους σε ύπνωση που τους δημιούργησαν οι επιτήδειοι υπνωτιστές, ακριβώς για να τους έχουν σκλάβους και να πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι!

Όλοι γνωρίζουμε, λίγο ή πολύ, πως ζούμε σ’ ένα πανδαιμόνιο. Όλοι βρισκόμαστε σε μια χαοτική σύγχυση που ναρκώνει τις καρδιές μας και μας μεταλλάσσει με γεωμετρική πρόοδο σε πειθήνια όργανα και τρομαγμένους σκλάβους μιας σατανικής εξουσίας πρωτόγνωρης για την ανθρωπότητα. Οι μάσκες έπεσαν, αν και τις φοράμε όλοι, οι σατανάνθρωποι μας λένε: «να ήσαστε καλά και υπάκουα παιδιά και θα έχετε τροφή, νερό, ενέργεια, μαζικά μέσα μεταφοράς (κυρίως τρένα), φάρμακα και τηλέφωνα. Όλα όμως θα τα ελέγχουμε εμείς κι εμείς θα αποφασίζουμε για όλους εσάς για το καλό σας!». Με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ ας απομακρυνθούμε από τον χυδαίο υλιστικό και φρικτό υποπολιτισμό τους που μας μετατρέπει σε πιθηκοειδή και επαληθεύεται η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ του Όργουελ, αλλά και η Ιερή Αποκάλυψη, όπου ο Άγιος Ιωάννης μας γράφει: «και ήνοιξε το φρέαρ της αβύσσου, και ανέβη καπνός εκ του φρέατος ως καπνός καμίνου καιομένης, και εσκοτίσθη ο ήλιος και ο αήρ εκ του καπνού του φρέατος. – Ερμηνεία: Κι άνοιξε το πηγάδι της αβύσσου. Και βγήκαν από το πηγάδι ένα μεγάλο πλήθος πονηρών πνευμάτων, που ήταν σαν καπνός μεγάλης αναμμένης καμίνου. Κι από τον καπνό του πηγαδιού σκοτίστηκε ο ήλιος και ο αέρας» (Αποκ. Κεφ. Θ΄στιχ. 2).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *