Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ.ΑΡΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Λαζαρακος ΙωαννηςΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τραγική ήταν η είδηση που δυστυχώς τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια την πέρασαν επί τροχάδην, επαληθεύοντας τουλάχιστον σ’ εμένα τη θεωρία της μαύρης προπαγάνδας για μία ακόμη φορά και βεβαίως με το αζημίωτο, αφού με τον Covid-19 φτωχαίνουν οι περισσότεροι μικροεπιχειρηματίες, που δεν έχουν τη δυνατότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου όπου πλουτίζουν τα υπερκαταστήματα και ένας πακτωλός εκατομμυρίων Ευρώ εισπράχτηκε από κλασικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, με το αλησμόνητο «Μένουμε Σπίτι».

Ένας νέος άνθρωπος, σαράντα χρονών, επιστήμονας και επιχειρηματίας προχώρησε στο απονενοημένο βήμα τον περασμένο μήνα βυθίζοντας όχι μόνο την οικογένειά του και τους φίλους του στο βαρύ πένθος, στη θλίψη και στους στοχαστικούς λαβυρίνθους του γιατί, αλλά και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ έχει απομακρυνθεί οριστικά από τη μεγάλη πλειοψηφία των Νεοελλήνων που τους ξεχειλίζουν χαρά και αγαλλίαση τα «δεν βαριέσαι και ο χαβαλές». Διαβάσαμε και ακούσαμε τι έγραψε για τελευταία φορά το άτυχο παλικάρι, που είχε τη συνείδηση πίσω και τον «κλότσαγε» και όχι μπροστά για να την «κλοτσάει», όπως τόσοι και τόσοι δοσίλογοι και τσιράκια:

«Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετάνιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθος, κόλλησα κορωνοϊό μετά από όλα αυτά… Η μάνα μου και η αδερφή μου, ας μη με κλάψουν πάνω από ένα χρόνο. Εύχομαι να ηρεμήσω όπου πάω, αν πάω κάπου. Αν παρ’ ελπίδα ζήσω (ανίκανος και να πεθάνω) φευ! Μη με έχετε φυτό να με ποτίζετε».

Από τις αναρτήσεις των blog πληροφορηθήκαμε ότι, αυτά είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα τελευταία λόγια του άτυχου επιστήμονα-επιχειρηματία, λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί μέσα στο σπίτι του. Τα λόγια αυτά, τα αποτύπωσε σε ένα ιδιόχειρο σημείωμα. Αιτία ο Covid-19 και η όλη διαχείρισή του από τον καθένα που καλπάζει με τον ωχρό ίππο της Αποκάλυψης κρατώντας δρεπάνι, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, είτε δημοσιογράφος είναι, είτε μέλος κάποιας Αρχής.

Πρέπει όλοι να προσέχουμε με τη διαχείριση αυτών των ζητημάτων γιατί αυτά που λέμε, γράφουμε και κάνουμε αφορούν ανθρώπους ψυχές και δεν έχουμε απολύτως κανένα δικαίωμα να γινόμαστε, έστω και ακούσιοι, ηθικοί αυτουργοί σε αυτοκτονίες, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε αξίωμα ή εξουσία έχουμε.

Σε καμία βεβαίως περίπτωση δεν μας επιτρέπεται η αυτοκτονία γιατί η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνει ο Θεός Πατέρας και Παντοκράτωρ, έτσι μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να μας το αφαιρεί.

Βέβαια πολλοί άνθρωποι είναι άθεοι ή αγνωστικιστές που στηρίζουν τις υπαρξιακές τους αυτές θέσεις σε εσφαλμένο, κατά τη γνώμη μου, ορθολογισμό· που η λογική τους αποτελεί τον καλύτερο τρόπο σκέψης και δράσης. Λίγο να το αναλύσει ο καθένας αμέσως αντιλαμβάνεται πως αυτό είναι για την κοινωνία χαοτικό και εκμεταλλεύεται τον Υπαρξισμό. Δηλαδή τη θεωρία του εικοστού αιώνα όπου δίνει έμφαση στη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος φέρει την απόλυτη ευθύνη για τον τρόπο που θα αξιοποιήσει την ελευθερία του.

Ένας συνειδητοποιημένος Ορθόδοξος Χριστιανός δεν θα αυτοκτονήσει ποτέ, ενδεχομένως όμως να πέσει μαχόμενος υπέρ Πίστεως και Πατρίδας σε ολοκαύτωμα. Εδώ ασφαλώς και δεν πρόκειται για αυτοκτονία.

Όχι άλλες αυτοκτονίες! Αρκούν και περισσεύουν αυτές του χρηματιστηρίου και των μνημονίων. Ωχ θεέ μου, πόση θλίψη δεν ζήσαμε και δεν ζούμε, περιμένοντας το γιατρικό του χρόνου, με χιλιάδες αυτοκτονίες που έγιναν τα τελευταία χρόνια της πολυδιαφημισμένης Νέας Εποχής;

Ζούμε σε χαλεπούς, ζοφερούς και αποκαλυπτικούς χρόνους. Δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει και οφείλουμε, είτε πιστεύουμε στον Θεό, είτε όχι, να αντέξουμε, να αγωνιστούμε ως Έθνος ενωμένο όπως σε άλλες ιστορικές περιόδους. Να σταθούμε ως γνήσιοι μνήμονες των ιερών και οσίων παραδόσεών μας. Να φυλάξουμε την Ελλάδα, τις τελευταίες Θερμοπύλες της Οικουμένης! Αν περιπέσουμε. ω μη γένοιτο, από την πανδημία του κορωνοϊού στην πανδημία της αυτοκτονίας αλλοίμονο, τότε θα χαθούν τα πάντα. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα, δεν μας το επιτρέπει ούτε ο Θεός, ούτε ο άνθρωπος, αλλά και ούτε αυτοί που έφυγαν, αυτοί που μένουν και αυτοί που θα έρθουν καθώς λέγει ο ποιητής…

Τώρα ας θωρακιστούμε με την Αγία και αληθινή Πίστη μας και ας προσευχηθούμε για την ψυχή του παλικαριού που έφυγε και για κάθε άλλη ψυχή που χάθηκε με τον τρόπο της αυτοχειρίας. Είθε ο Πανοικτήρμων Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να ρίχνει ουράνιο βάλσαμο στις μεγάλες  πληγές των αγαπημένων τους. Αμήν, γένοιτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *