Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Ο κ. Σεβαστός Πλαστός στο παζάρι

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grαναποδα βηματα

Κυριακή λίγο πριν τις δώδεκα, μεσημεράκι, ο κ. Σεβαστός Πλαστός τριγυρνούσε στο παζάρι με δύο-τρεις παρατρεχάμενους, χαιρετώντας χαμογελαστός τα πλήθη. Εκεί συναντήθηκε με το συμπολίτη του κ. Δημόκριτο Φανερώστομο.

Αυτά που επακολούθησαν δεν περιγράφονται. Ο κ. Δημόκριτος έκρινε τα πάντα που γινόντουσαν στο Δήμο και τα φανέρωνε όλα. Όνομα και πράγμα που λέμε. Να μερικά απ’ όσα ειπώθηκαν:

-Καλημέρα σας κ. Σεβαστέ Πλαστέ, είπε κάπως ειρωνικά ο Δημόκριτος.

-Καλημέρα κ. Φανερώστομε, αν και διακρίνω… τέλος πάντων, ψάχνω ένα αξεσουάρ για την καρέκλα του Γραφείου μου.

-Ποια; Αυτή την ηγεμονική που αγοράσατε;

-Βλέπω, Δημόκριτε παντού χώνεις τη μύτη σου…

-Ε, όταν πρόκειται για κάλπικους σεβαστούς τι πρέπει να κάνουμε να τους προσκυνάμε; Αλήθεια πόσο σας κόστισε αυτή η περίφημη καρέκλα, που θα τη ζήλευε και ο Λουδοβίκος;

-Φανερώστομε μιλάς με υπονοούμενα. Καλά διέκρινα το ειρωνικό σου υφάκι…

-Αυτό καλά το διέκρινες. Τη μωρία σου δεν έχεις διακρίνει που ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν ένα φουσκωτός παρατρεχάμενος είπε «ρε πως μιλάς έτσι στον κ. Σεβαστό;».

-Άκου ρε ζαγάρι εσύ δεν είσαι ο γιος του μπαρμπουτάκια που χρωστάει το καταπέτασμα στον αφέντη σου; Και έρχεσαι να μου πουλήσεις μπραβιλίκι υποτακτικού; Σιγά τον «αβά» σου και τα ανύπαρκτα «αυγά» σου. Ξέρεις τι έλεγε, τις προάλλες, στην εξαδέλφη της η πρώην σύζυγό σου;

Στη κρίσιμη αυτή στιγμή επενέβη σωτήρια ο κ. Πλαστός λέγοντας:

-Πάμε παιδί μου, γιατί μπλέξαμε Κυριακάτικα με τρελό…

«-Δεν ντρέπεσαι ρε που θα μας πεις και τρελούς; Από πού σε φέρανε και έκατσες στο σβέρκο μας; Νομίζεις δεν ξέρουμε το βίο και την πολιτεία σου; Κρίμα που σε λένε Σεβαστό γιατί καταργείς κάθε σέβασμα, αλλά γι’ αυτό σε λένε και πλαστό». Αυτά του είπε με στεντόρεια φωνή μια γνωστή για τους κοινωνικούς της αγώνες γυναίκα.

Ο Σεβαστός Πλαστός τα μάζεψε και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ όπου φύγει γλυτώνει, ενώ ο μπράβος του πισωγύριζε το κεφάλι του και με βλέμμα που επιθυμεί να δαγκώσει, φανέρωνε το ανθρωπάκι κύριο τίποτα. Τον καθένα που θέλει να κυβερνά, να γίνει δικτάτορας και πιστεύει πως θα το κατορθώσει ως υποτακτικός του κάθε επίορκου και απατεώνα.

Ο κ. Δημόκριτος είπε στην κυρία: «Δεν χαίρομαι θλίβομαι για το κατάντημά μας. Αλλά δεν πρέπει να τους ανεχθούμε άλλο γιατί πιστεύουν πως τους φοβόμαστε ή ότι τρώμε κουτόχορτο».

Ένα πλήθος κόσμου άρχισε να γιουχαΐζει τον Πλαστό Σεβαστό και τους μπράβους του, επαληθεύοντας τα όσα έχουν γραφτεί για την επικινδυνότητα της οργής του όχλου, όταν αυθόρμητα ή επιτήδεια οδηγηθεί εναντίον κάποιων προσώπων. Κύριο ελατήριο είναι η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ η οποία ξεφεύγει ενίοτε από την ποδηγέτηση της μαύρης προπαγάνδας, που άφθονα σκορπούν τα περισσότερα ΜΜΕ και τότε τα πλήθη ανατρέπουν τα πάντα με δυσάρεστες καταστάσεις για τους σεβαστούς πλαστούς και τους πέριξ τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *