Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Τούρκοι: Οι Σύμμαχοι των Ρώσων Ρώσοι: Οι Σύμμαχοι του κανένα

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

Email: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

Τα τελευταία περίπου εξήντα χρόνια καταγράφονται ιστορικά γεγονότα που αποδεικνύουν, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, πως οι Τούρκοι είναι σύμμαχοι με τους Ρώσους, έστω και δήθεν κρυφά…

Αντίθετα οι Ρώσοι δεν είναι σύμμαχοι κανενός, τουλάχιστον ουσιαστικά. Ας θυμηθούμε τα πρόσφατα γεγονότα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – Ορεινό Καραμπάχ (πόλεμος Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν) και στη Βόρεια Συρία (πόλεμος Συρίας – Τουρκίας). Και στις δύο περιπτώσεις η Τουρκία ωφελήθηκε, σε αντίθεση με τους Συμμάχους της Ρωσίας, Συρία και Αρμενία που ζημιώθηκαν. Σαφέστατα, όλα αυτά συνέβησαν με την ανοχή της Ρωσίας γιατί εξυπηρετούνται τα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά της συμφέροντα. Δηλαδή στη μεν αρμένικη γη αύξησε την επιρροή ελέγχου της στο δρόμο των αγωγών, στη δε Συρία στήριξε τον φίλο, σύμμαχο και πελάτη της Ερντογάν στην εσωτερική του πολιτική, ύστερα μάλιστα από το αποτυχημένο εναντίον του πραξικόπημα και το οποίο απέτυχε χάρη στις Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας. Επίσης εξασφάλισε την παράταση των Βάσεών της (Ναυτική – Αεροπορική) στη Συρία και κατ’ επέκταση ΝΑ Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Με τον φοιτητικό ξεσηκωμό Παντείου και Πολυτεχνείου δεν ανατράπηκε η Χούντα, όπως για μικροκομματικά συμφέροντα κάποιοι ισχυρίζονται ακόμη και σήμερα, αλλά ανατράπηκε ο Δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και ενθρονίστηκε, πίσω από ανδρείκελα, ο πανίσχυρος Εσατζής Ιωαννίδης.

Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας τα εξής: Ο μεν Παπαδόπουλος από κομμουνιστοφάγος προχωράει να συνάψει Συμφωνία με τον τότε σκληροτράχηλο, κομμουνιστή ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μπρέσνιεφ για την κάθοδο των ρωσικών πετρελαίων στη Μεσόγειο!

Μιλάμε για τον πετρελαιαγωγό ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Από την τότε κομμουνιστική Βουλγαρία, στην τότε αντικομμουνιστική Ελλάδα. Με λίγα λόγια τα βρήκαν ο «κόκκινος Δικτάτορας» με τον «μαύρο Δικτάτορα». Ο κομμουνιστής και ο ακροδεξιός κ.λ.π. Έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες για το περιβόητο Σχέδιο Ω. Άφθονο σοβιετικό (ρωσικό) πετρέλαιο θα έφθανε στην Αλεξανδρούπολη και απ’ εκεί με τον τεράστιο στόλο πετρελαιοφόρων του Αριστοτέλη Ωνάση θα μεταφερόταν σε όλη τη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, σε πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές των τότε «Επτά Αδελφών», δηλαδή των Δυτικών Εταιρειών Πετρελαιοειδών που λυμαίνονταν την Παγκόσμια Αγορά.

Αν αυτό πραγματοποιείτο μοιραία ο Παπαδόπουλος θα κατέβαινε σε δημοκρατικές εκλογές, πιθανόν με Προεδρική Δημοκρατία και όχι Προεδρευόμενη, όπου μάλλον θα φρόντιζε να είναι Πρόεδρος αυτός. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τα ανέτρεψαν όλα αυτά.

Για το ίδιο παιχνίδι (τώρα και για φυσικό αέριο) έγινε απόπειρα και επί ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργό Εξωτερικών τον Κάρολο Παπούλια (αργότερα Πρόεδρο Δημοκρατίας). Ο Παπανδρέου οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο και λίγο μετά στην εξουσία ήρθε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και φίλος του Τζωρτζ Μπους (πατέρα), Προέδρου των ΗΠΑ και στελέχους ισχυρής μυστικής οργάνωσης. Οπότε το Σχέδιο ναυάγησε και πάλι.

Η Ελλάδα όμως επέμενε και μετά είκοσι χρόνια περίπου, η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποπειράται εκ νέου να κατεβάσει στην Αλεξανδρούπολη με αγωγούς ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Το Σχέδιο ΠΥΘΙΑ ενεργοποιήθηκε και σύμφωνα με δημοσιεύματα (βλέπε GOOGLE) ο Καραμανλής, η σύζυγος και τα παιδιά του έπρεπε να εξοντωθούν. Και πάλι οι Μυστικές Υπηρεσίες της Ρωσίας απέτρεψαν την εξόντωση Καραμανλή, πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα. Όλοι θυμόμαστε πως το 2007 το καλοκαίρι κατέκαψαν Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Ο Καραμανλής επανεκλέγηκε και το Σχέδιο ΠΥΘΙΑ ενεργοποιήθηκε.

Να επανέλθουμε όμως στις ημέρες του Ιωαννίδη. Την εποχή εκείνη στην κεμαλική στρατοκρατούμενη Τουρκία και υπό την άμεση επιρροή του πανίσχυρου Κίσινγκερ (τότε Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ) γίνεται κάτι παράδοξο. Πρωθυπουργός στην Τουρκία είναι ο σοσιαλιστής Ετζεβίτ! Αυτό πέρασε απαρατήρητο από την αλληλοσφαζόμενη χουντική Κυβέρνηση των Αθηνών, αλλά και από την κυπριακή Κυβέρνηση του Μακαρίου. Με λίγα λόγια όταν οι Έλληνες αλληλοσπαράζονταν για τις εξουσίες, οι Τούρκοι προχωρούσαν βήμα-βήμα το Σχέδιο ΑΤΤΙΛΑ 1&2, δηλαδή την υποδούλωση της κυπριακής Γης. Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως το επίσημο Κράτος των ΗΠΑ ανησυχούσε για τις φιλορωσικές τάσεις του Μακάριου, σε αντίθεση με το αμερικάνικο Βαθύ Κράτος που τις καλλιεργούσε γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την Υπερδύναμη των ΗΠΑ, αλλά για τη μία και παγκόσμια δική του Εξουσία (βλέπε: Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων, Μεγάλη Επανεκκίνηση , Μνημόνια, εξισλαμισμό της Ευρώπης (Σχέδιο Τζωρτζ Σόρος)*, Λοιμώδεις Ασθένειες και Τεχνητή Πείνα).

Δημοσιεύονται όλο και περισσότερο, τελευταία, άρθρα που θέλουν τους Ρώσους να εμπόδισαν τότε (Ιούλιο 1974) τον 6ο Αμερικανικό Στόλο, που βρισκόταν στην περιοχή, να εμποδίσει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Βέβαια η δημιουργία του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους βοηθούσε και βοηθάει μέχρι σήμερα τη Ρωσία, αφού οι φίλοι της Τουρκοκύπριοι βρίσκονται απέναντι από τη Συρία. Όσο ο Μακάριος ήταν στην Εξουσία οι Ρώσοι μάλλον δεν είχαν πρόβλημα, είχαν όμως οι Αμερικάνοι, όταν λοιπόν η Χούντα γκρέμισε τη σταθερότητα του Μακαρίου προς τη Ρωσία έγινε ο ΑΤΤΙΛΑΣ από τον «σύντροφο» σοσιαλιστή Ετζεβίτ και η κακή αμερικάνικη Χούντα έπεσε! Για όλα αυτά; Μερικές εκατοντάδες Ελλήνων και πολλές χιλιάδες Τούρκων νεκροί!

Δυστυχώς οι περισσότεροι Έλληνες πολιτικοί λιλιπούτιοι και εντολοδόχοι, οι Έλληνες πολίτες εκφυλισμένοι στην πλειοψηφία και τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ δυστυχώς συνεχίζονται για να είναι πλέον, σήμερα, ορατή η απειλή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ. Θα ξυπνήσουμε έστω και την στερνή τούτη ώρα; Φοβάμαι πως όχι…

*Τζώρτζ Σόρος πραγματικό όνομα Γκυόργκυ Σβαρτς, είναι Ουγγροαμερικανοεβραίος- Βικιπαίδεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *