Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ Χριστούγεννα 2020 Προσευχή κατά μόνας, στα σπίτια μας;

λαζαρακοσΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Η πανδημία της Covid-19, που όπως δείχνει, μας ήρθε ή την έφεραν, θα συνεχιστεί αν το επιτρέψουν άλλες αντικειμενικές και υποκειμενικές ανώτερες συνθήκες. Ήρθε για να μας μεταλλάξει από Ορθόδοξους Χριστιανούς σε Διαμαρτυρόμενους· αφού κάποιοι «μορφωμένοι» μας θέλουν να προσευχόμαστε μόνοι μας στα σπίτια μας. Εμείς όμως θυμόμαστε τα λόγια του Αγίου Κοσμά πως το κακό θα μας έρθει από τους μορφωμένους.

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, μεγάλη αστειότητα έχουν προκαλέσει ό,τι έχει ειπωθεί και λέγεται, από τα απύλωτα χείλη των ασεβών, ως προς τον Χριστιανισμό, γύρω από το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Το πάνε απ’ εδώ, το φέρνουν απ’ εκεί και προσπαθούν, για το δήθεν καλό μας, να μας το καταργήσουν! Δηλαδή να καταργήσουν την Ορθοδοξία! Τόσο ανόητοι είναι; Πραγματικά τους λυπόμαστε για τα ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ που κάνουν ως Χριστομάχοι και αγνοούν οι δυστυχισμένοι ότι «ὁ κατοικών ἐν ούρανοῖς ἐκγελάσεται αυτούς καὶ ὁ Κύριος ἐκμυκτηριεῖ αυτούς. Τότε λαλήσει πρὸς αὐτούς ἐν ὀργή αὐτοῦ καὶ ἐν τῶ θυμῶ αὐτοῦ ταράξει αὐτούς…». (Ψαλμ. Β΄. 2).

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος Ι. Καρούσος μας λέγει: «Η όλη Θεία Λειτουργία, δια των ευχών, που πρέπει να τις ακούσουν οι πιστοί και να μη λέγονται μυστικώς, των δεήσεων και των ύμνων, προετοιμάζουν τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στο ποτήριο της ζωής…».

Ναι, είτε σας αρέσει, είτε όχι όσοι μεταλαμβάνουν Σώμα και Αίμα Κυρίου, τα οποία είναι άχραντα και αμόλυντα, πίνουν από το ποτήριο της ζωής για να ζήσουν σωματικά και ψυχικά! Και να είστε βέβαιοι ότι πράγματι ζούμε, έστω και αν δεν είμαστε άξιοι λήπτες της Θείας Αυτής Δωρεάς. Μη μου ζητάτε αποδείξεις, κοιτάτε γύρω σας φίλους, συγγενείς και γνωστούς. Κοιτάξτε τους ίδιους τους εαυτούς σας. Εκεί θα βρείτε τις αποδείξεις, κοιτάξτε όμως, σας παρακαλώ, με ειλικρίνεια και αυτοκριτική. Ελάτε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός σας προσκαλεί στο Μυστικό Του Δείπνο. Σας περιμένει, όπως όλους μας. Καλά Χριστούγεννα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *