Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη ο Κύριος

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Αναστάς ο Ιησούς από του τάφου, καθώς προείπεν, έδωκεν ημίν την αιώνιον ζωήν και μέγα έλεος. Σήμερα με ιδιαίτερα μεγάλη χαρά ψυχής αναφωνώ: Χριστός Ανέστη!

Κι εσύ, ο καλοπροαίρετος άνθρωπος μου αντιφωνείς: Αληθώς Ανέστη ο Κύριος!

Είσαι καλοπροαίρετος και ορθά σκεπτόμενος διότι αγαπάς την αλήθεια περισσότερο από το προσωπικό σου συμφέρον και έχεις ως φύλακα στην είσοδο του νου σου τη λογική. Είσαι ευσεβής αφού δείχνεις στον Θεό την προσήκουσα ευλάβεια και βλέπεις όλα τα πράγματα με ήρεμο πνεύμα.

Ο κακοπροαίρετος παραγκώνισε την ιστορία προς χάρη της ασέβειάς του και δεν έμαθε ποτέ πως η ιστορία διδάσκει το μέλλον.

Ας μεταφέρουμε λοιπόν και στον κακοπροαίρετο συνάνθρωπό μας το αναστάσιμο χαρμόσυνο μήνυμα. Χριστός Ανέστη! Ναι άνθρωπε, Αληθώς Ανέστη ο Κύριος! Γιατί εκατοντάδες χρόνια πριν είχαν γράψει οι προφήτες για τη Αγιοπνευματική του Γέννηση από την Αειπάρθενο Θεοτόκο. Είχαν γράψει για την κήρυξη του Ευαγγελίου, καθώς επίσης και τα Σεπτά Του Πάθη και βεβαίως την ένδοξη Ανάσταση του Κυρίου μας.

Αλήθεια είναι πως η Παλαιά Διαθήκη είναι γεμάτη από προφητείες για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Όλες οι προφητείες αυτές εκπληρώθηκαν κατά γράμμα στο πρόσωπο του Χριστού μας. Για το λόγο αυτό ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος συμπεραίνει πως ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν τυχαίο πρόσωπο, αλλά ο προφητευθείς Υιός του Θεού του ζώντος, ο οποίος εγεννήθει από την Παρθένο Μαρία, εσταυρώθει, ανέστη και θα έλθει με όλη Του τη δόξα κατά τη Δευτέρα παρουσία να κρίνει ζώντας και νεκρούς.

Εσύ που περιφρόνησες τα πλούτη σ’ αυτή τη ζωή και δεν έχασες το μυαλό σου από τους επαίνους των γύρω, μου είπες: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ κι εγώ αντιφώνησα: ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

Σε είδα να σκορπάς το καλό ακόμη και στους εχθρούς σου και σου αναφώνησα: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ κι εσύ μου αποκρίθηκες: ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ αδελφέ μου.

Σε θαύμασα όταν σε έβριζαν αδίκως κι εσύ δεν έβγαλες τσιμουδιά και σκέφθηκα πως τον Κύριο μιμείσαι μακάριε. Άρα ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

Ακούω όλους εσάς όπου στις καταιγίδες δεν χάνετε την ελπίδα, δείχνετε υπομονή και ας γκρεμίζονται όλα γύρω σας να μας λέτε: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Με αυτή τη μακαριότητά σας αποδεικνύετε το ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

Υποκλίνομαι στην Αγάπη σου γιατί αγαπάς κι αυτούς που σε μισούν. Κι αν εμένα λένε τα χείλη μου ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ εσένα το λέει η καρδιά σου!

Μάθε με να μένω ίδιος στη χαρά και στην οδύνη, γιατί έτσι θα αποδείξω ακόμη περισσότερο στους κακοπροαίρετους ότι, ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ.

Σηκώστε άνθρωποι στον ουρανό το βλέμμα να δείτε το θεϊκό Του αίμα, που εξαγοράζει καθενός την αμαρτία και δίνει ελπίδα και χαρά στη δυστυχία.

Αληθινός είναι ο Θεός. Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Τι δυστυχία και τι πλάνη να θεωρείς πως είναι ψέμα.

Κάνε την Πίστη σου θερμή, σαν το καμίνι του ασβέστη και αναφώνησε: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Τότε θα βρει το νόημα η γήινη ζωή σου.

Τότε θα ζήσει αιώνια η ανθρώπινη ψυχή σου!

Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίσει τον κόσμον όλον και ζημιωθεί την ψυχήν αυτού; (Μάρκ. 8,36).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *