Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον ΠΕΣΥΔΑΠ

ΠΕΣΥΔΑΠΜε ιδιαίτερη χαρά ο ΠΕΣΥΔΑΠ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις του αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου, το μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Ορέστη Διαμαντόπουλο, και τον δημοτικό σύμβουλο Κορυδαλλού, Τάσο Ζερβό.

Στη συνάντηση εργασίας που ακολούθησε με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, τον γενικό γραμματέα ΠΕΣΥΔΑΠ Γιώργο Κατσαντωνη και την πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Σωματείου Πειραιά και μέλος της Πενταμελούς επιτροπής του ΔΙΚΕΠΑΖ Σοφία Χαλικιά, υπήρξε εκτενής συζήτηση και αλληλοενημέρωση γύρω από το σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, με έμφαση σε εκείνες τις διατάξεις που διαμορφώνουν ένα δυσμενές πλαίσιο για τους ήδη υποχρηματοδοτούμενους Δήμους.

Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ έκανε μία εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα και στις εμπειρίες του ΠΕΣΥΔΑΠ γύρω από την φροντίδα, περίθαλψη και διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όλα αυτά τα 19 χρόνια λειτουργίας του.

Επίσης, μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε και στις περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, με έμφαση στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του, την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές, την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω καθώς και την οριστική «εξουδετέρωση» των ραδιενεργών καταλοίπων του επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού.

Όπως είπε ο Γρ. Γουρδομιχάλης, μετά από πολύχρονη προσπάθεια ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και άρχισαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής τα έργα της τελευταίας, Δ’ φάσης ολοκλήρωσης του σχεδιασμού αποκατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *