Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βίκυ Σίμου, μια εξαίρετη ζωγράφος

Σίμου βίκυΗ θεματολογία της στην εικαστική τέχνη δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα της θάλασσας. Έχει πραγματοποιήσει μεγάλες σειρές με διάφορα θέματα μέσω του Νατουραλισμού και του Ρεαλισμού. Τα τελευταία χρόνια εκφράζεται κυρίως μέσω του Μοντερνισμού, όπου συνδέει, αναλόγως, πολλά στοιχεία έκφρασης, όπως, Σουρεαλισμός, Συμβολισμός, Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός, κλπ.

Όλα της τα έργα είναι ελαιογραφίες σε μουσαμά με την τεχνική των επιστρώσεων.

Ένα εκπληκτικό έργο της με τον τίτλο «Νίκος Καββαδίας – Χόρεψε στο Φτερό του Καρχαρία» είναι εμπνευσμένο από τον μεγάλο Πειραιώτη ποιητή της θάλασσας.

Η οικογένεια Καββαδία εγκαθίσταται στον Πειραιά το 1917. Ο ΝίκοςΚαββαδίας (ναυτικός και ποιητής), πηγαίνει στο Δημοτικό κι είναι συμμαθητής με τον Γιάννη Τσαρούχη και τον Παπά-Γιώργη Πυρουνάκη. Στο Γυμνάσιο γνωρίζεται με τον συγγραφέα και ιατρό του Πολεμικού Ναυτικού Παύλο Νιρβάνα.

Ο Πειραιάς πάντα πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και φιλοξενίας των καλλιτεχνών μας.

Η Βίκυ Σίμου έχει Πτυχίο: ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών: Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και Ευρωπαϊκές – Εικαστικές Τέχνες και δίπλωμα Μονωδίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *