Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Χωρίς κατηγορία

ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ.Σεβασμός στους Θεσμούς και την Ιστορία

ΓΑΜΟΣΤο Σάββατο 23 Οκτωβρίου, 2021, με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών, οι γάμοι του πρίγκηπος Φιλίππου της Δανίας και της Ελλάδος, γιού του τέως Βασιλέως της Ελλάδος Κων/νου, με την Ελβετίδα Νίνα Φλορ. Ο γάμος συγκέντρωσε πλήθος εστεμμένων, από όλη την Ευρώπη, που τίμησαν τη χώρα μας με την παρουσία τους .

Ανάμεσα τους, η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, οι κόρες του Δούκα της Υόρκης, εγγονές της Βασίλισσας Ελισάβετ, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, με τους συζύγους τους, που εκπροσώπησαν την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, η πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας αδελφή της Βασίλισσας Άννας Μαρίας, τέως Βασίλισσας της Ελλάδος.

Πλήθος κόσμου, είχε συρρεύσει έξω από τη Μητρόπολη να χειροκροτήσει τον τέως Βασιλέα της Ελλάδος, ο οποίος σηκώθηκε με πολύ κόπο από την αναπηρική καρέκλα του και υποβασταζόμενος, φίλησε το Ευαγγέλιο, με μια κίνηση, που αναδεικνύει την πίστη του στα ιδανικά της πατρίδας του. Ενώ η παγκόσμια κοινότητα και φυσικά ο ξένος τύπος, σέβεται τον Κωνσταντίνο και τον προσφωνεί με τον τίτλο με τον οποίο γεννήθηκε και υπηρέτησε την Ελλάδα, δηλαδή ως Βασιλέα Κωνσταντίνο, τέως Βασιλέα της Ελλάδος, υπάρχουν κάποιοι, που προσπαθούν μάταια να τον απαξιώσουν.

Θα ήταν πολύ πρισσότερο χρήσιμο, αν προωθείτο στην Ελλάδα, μια νέα ακομπλεξάριστη νοοτροπία, όπως εκείνη όλων των δημοκρατικών χωρών, που σέβονται την ιστορία τους και συμπεριφέρονται με ανάλογο σεβασμό, αλλά και ωριμότητα.

Είθε ο τέως Βασιλεύς, που υπήρξε ο μοναδικός, που πράγματι αντιστάθηκε στη δικτατορία και τα έχασε ΟΛΑ, από αυτή του την κίνηση, να τιμηθεί ως Έλλην, όπως του αξίζει.

Μαρία Μπουκουβάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *