Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιβλιοκριτική.«Κοιτάζω τον ήλιο»Ποιητική  συλλογή της Σοφίας Μαρκοζάνη

μαρκοζάνη 1Άνθρωπος του πνεύματος η Πειραιώτισσα ποιήτρια Σοφία Μαρκοζάνη με δυνατό πνεύμα που αγκαλιάζει κάθε τι το ωραίο καιμαρκοζάνη 2 το δροσερό.

Η νέα της ποιητική συλλογή «Κοιτάζω τον ήλιο», είναι μια ακόμα καινούργια αξιόλογη δουλειά της που μας αγγίζει ευχάριστα και μας δίνει να καταλάβουμε πως η ζωή έχει πολλά όμορφα να μας δώσει, αρκεί να την πιάνουμε σοβαρά και να είμαστε κοντά της.

Ακόμα και αυτός ο τίτλος του βιβλίου «Κοιτάζω τον ήλιο» είναι από μόνος του ένα ολόκληρος κόσμος που φωτίζει το είναι και την ψυχή μας. Τι ωραίο που είναι να κοιτάζεις το φως και από αυτό να γνωρίζεις και να ζεσταίνεις τον εαυτό σου, απαλά!

Μέσα από πολλά ποιήματα της συλλογής βγαίνει και ένας αθώος αλλά πλούσιος ερωτισμός που σε σαγηνεύει, μια αγάπη μεγάλη που σε οδηγεί σε πρωτόγνωρα μονοπάτια. «Κοιτάζω τον ήλιο, μα πόσο του μοιάζεις! / Την ίδια λάμψη, την ίδια ζεστασιά. / Τα χέρια σου, αχτίδες να μ’ αγκαλιάζεις. / Απέραντη του κόσμου η απλωσιά».

Ένας ήλιος ζωοδότης και μια αγάπη που ζεσταίνει και αγκαλιάζει, είναι όλο το νόημα της ζωής και αυτό μας δίνει απλόχερα η Σοφία.

Να την συγχαρούμε για τη νέα αυτή ποιητική συλλογή και να της ευχηθούμε να συνεχίσει να μας δίνει τους ποιητικούς και τόσο μεστούς καρπούς του πνεύματός της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *