Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικός Επιμελητήριο Πειραιά.Διαδικτυακή συζήτηση με Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ.

βεπ οαεδΗ έναρξη της συνεργασίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με τον Ο.Α.Ε.Δ. για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και την ουσιαστικότερη συμμετοχή των επιχειρήσεων μελών του Β.Ε.Π. στη δημιουργία τμημάτων στις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., αποφασίσθηκε στη διαδικτυακή συζήτηση, που έγινε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και, αφού αναφέρθηκε σε μία σειρά δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Επιμελητήριο, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Προέδρου Β.Ε.Π., Ανδριανού Μιχάλαρου, ο οποίος για πρώτη φορά, διαπιστώνοντας, πριν από μία δεκαετία περίπου, την ένδεια της αγοράς εργασίας σε τεχνίτες, επεσήμανε ότι «η Τεχνική εκπαίδευση πρέπει να είναι επιλογή και όχι ανάγκη» και την άμεση σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ., αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο Β.Ε.Π. για την πρωτοβουλία της συνάντησης, αναφέρθηκε στο έργο των ΕΠΑΣ Μαθητείας του Οργανισμού, στο Δυϊκό Σύστημα κατάρτισης που ακολουθεί ο Ο.Α.Ε.Δ. και είναι ο μόνος Φορέας που ακολουθεί αυτό το Σύστημα, στον αριθμό των μαθητών που παρακολουθούν μαθήματα σε διάφορες ειδικότητες και στην αποκατάστασή τους στην αγορά εργασίας, τόνισε την ανάγκη για μία ουσιαστικότερη συνεργασία με τις επιχειρήσεις.

Στον εξαιρετικά εποικοδομητικό διάλογο συμμετείχαν, εκτός από τους Συμβούλους του Επιμελητηρίου, που απαρτίζουν την Ομάδα Εργασίας για την Τεχνική Εκπαίδευση, εκ μέρους του Ο.Α.Ε.Δ. οι κυρίες Μόσχα Στασού και Ευγενία Λαϊνά, Προϊσταμένες της Δ/νσης Αρχικής Κατάρτισης Ο.Α.Ε.Δ. και Τμήματος Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων Ο.Α.Ε.Δ., αντίστοιχα, οι βουλευτές κ.κ. Φωτεινή Μπακαδήμα, Ιωάννης Μελάς, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς.

Τη συζήτησε συντόνισε η Ειδική Συνεργάτις του Β.Ε.Π, κ. Ευδοκία Μαυρομμάτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *