Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Να στηριχθούν Στεγνοκαθαριστήρια – Ταπητοκαθαριστήρια

δήμος πειραιάΤην άμεση λήψη αποφάσεων για  ενέργειες αποκατάστασης τυχόν αδικίας που υπέστησαν οι μικρές, κυρίως, επιχειρήσεις του κλάδου των Στεγνοκαθαριστηρίων – Ταπητοκαθαριστηρίων, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν και να στηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα της χώρας μας, ζήτησε με επιστολή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών  Υποθέσεων.

«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά καθημερινά  γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων από επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Στεγνοκαθαριστηρίων – Ταπητοκαθαριστηρίων, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας λόγω των συνεπειών του Covid 19.

Ο κλάδος παρέμεινε ανοικτός καθ΄ όλη τη διάρκεια του lockdown καθώς οι υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων και χαλιών είναι μια διαρκής καταναλωτική ανάγκη και απαραίτητη στην αντιμετώπιση του ιού. Όμως εξαρτάται και από το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, από την συχνότητα των πελατών που δίνουν τα χαλιά ή τα ενδύματά τους προς πλύσιμο, καθαρισμό, συντήρηση, φύλαξη και περιποίηση. Η οικονομική κρίση λόγω COVID 19, που διανύει η χώρα, έχει επιφέρει δραματική μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις του κλάδου. Τα έσοδα των επιχειρήσεων του κλάδου  έχουν μειωθεί σημαντικά αλλά τα έξοδα παραμένουν σημαντικά υψηλά με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *