Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Ολοκληρωμένο σχέδιο ενημέρωσης για κορονοϊό

ΒΕΠΜε αίσθημα ευθύνης απέναντι στους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους εργαζομένους, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικώς με την όξυνση της νέας υγειονομικής κρίσης που προκαλεί το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”. Για το λόγο αυτό, το ΒΕΠ έχει προβεί σε σειρά ενεργειών για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς.

Από την πρώτη στιγμή που εξετράπη η κατάσταση, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος μαζί με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθόρισαν το πλαίσιο δράσεων για τη λήψη μέτρων προστασίας από τις βιοτεχνίες – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Αμέσως έγινε ενημέρωση για τις επίσημες οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και δόθηκαν οδηγίες για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων αλλά τις διαδικασίες απολύμανσης στους εργασιακούς χώρους.

Παράλληλα συνιστάται από το ΒΕΠ η προσωρινή εφαρμογή μέτρων όπως η ευέλικτη μορφή εργασίας (μέσω τηλε-εργασίας) και διενέργειας, ενώ με αντίληψη κοινωνικής δικαιοσύνης προτείνεται προς τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να διευκολύνουν με άδειες ειδικού σκοπού εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ), αλλά και οι γονείς μαθητών κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τους αρμόδιους φορείς, όσο και με τις βιοτεχνίες – μέλη του για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων εφ’ όσον χρειαστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *