Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.. Συνάντηση Προέδρου Β.Ε.Π. με Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας

βεπ μάνδραΕποικοδομητική απέβη η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, της αντιπροσωπείας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Παπαμανώλη – Ντόζα,  με τον Δήμαρχο Μάνδρας -Ειδυλλίας, κ. Χρήστο Στάθη.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των επαφών του προέδρου του Επιμελητηρίου με θεσμικούς παράγοντες καθώς και Δημάρχους της περιοχής ευθύνης του Επιμελητηρίου προκειμένου να ενημερωθεί ο Δήμαρχος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή.

Μεταξύ άλλων οι προτάσεις του Β.Ε.Π. επικεντρώθηκαν:

α) βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην βιομηχανική περιοχή (μονοδρομήσεις, σήμανση κλπ.),

β) βελτίωση των δρόμων που περικλείουν την βιομηχανική περιοχή και οι οποίοι έχουν υποστεί αρκετή καταπόνηση τόσο από την καθημερινή χρήση από βαρέα οχήματα, όσο και από τις πλημύρες που προκάλεσαν καταστροφές στην περιοχή .

γ) υλοποίηση της πρότασης του αείμνηστου πρόεδρου Β.Ε.Π., Ανδριανού Μιχάλαρου, σχετικά με τη διοργάνωση έκθεσης  προϊόντων, που κατασκευάζονται από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή της Μάνδρας.

δ) βιομηχανική οργάνωση της περιοχής με σκοπό να έχουν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων τόσο από εθνικούς όσο και από κοινοτικούς πόρους.

ε) συμμετοχή του Β.Ε.Π. στην Επιτροπή Διαβούλευσης έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση για δράσεις, προβλήματα και να κατατίθενται  προτάσεις που θα βελτιώσουν τις επιχειρήσεις της περιοχής σε συνεργασία με  τον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για την άμεση ανάθεση μελέτης σε συγκοινωνιολόγο για την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα της κυκλοφορίας των οχημάτων στην βιομηχανική περιοχή. Παράλληλα ενημέρωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου προέβησαν σε έργα για την βελτίωση των δρόμων και τους προσεχείς μήνες θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση της ασφαλτόστρωσης. Τέλος, επιβεβαίωσε τη συνεργασία Β.Ε.Π. και Δήμου Μάνδρας ,μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, για το σχεδιασμό και τη διοργάνωση έκθεσης προϊόντων αφιερωμένη στην μνήμη του Ανδριανού Μιχάλαρου .

Στη συνάντηση παρέστησαν εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος, κ. Παναγιώτης  Κολοβέντζος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Δημήτρης Ραφτόπουλος και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Κώστας Φράγκος. Από το Επιμελητήριο παρέστησαν ο Διευθυντής κ. Μιχάλης Γιάγκας, η σύμβουλος κ. Χριστίνα Σιβισίδου και τα μέλη του ΒΕΠ κ.κ. Πέππας και Παναγοπούλου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *