Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά..Webinar για τις αγορές του Αραβικού Κόλπου

ΒΕΠ1Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε «Webinar για τις αγορές του Αραβικού Κόλπου».

Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά-, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των μελών του επιμελητηρίου και της επιχειρηματικής κοινότητας, διοργάνωσαν «Webinar για τις αγορές του Αραβικού Κόλπου».

Συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση των αγορών στις χώρες αυτές, όπως έχει αυτή διαμορφωθεί στην μετά COVID- 19 εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους που εμφανίζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣΕ) και Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής και ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας.

Συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούσαν την αγορά της Σαουδικής Αραβίας και παρουσίασε ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, τ. Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τζέντας καθώς και θέματα για την αγορά των Ηνωμένων  Αραβικων Εμιράτων, που η παρουσίαση έγινε από τον κ. Δημήτριο Θωμόπουλο, Γραμματέα ΟΕΥ Α΄, Επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ στο Ντουμπάι.

Ο κ. Γιάννης Σμυρλής, τόνισε ότι: «η σταθερή πορεία ανάκαμψης της χώρας και η φιλοεπενδυτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αναγνωρίζονται έμπρακτα από τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, όπως προκύπτει από τις αυξανόμενες ροές αραβικών επενδύσεων».

Ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, αναφέρθηκε στις ελληνικές βιοτεχνικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να έχουν παρουσία στην περιοχή του Κόλπου και εκτίμησε ότι τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και η Enterprise Greece, μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση νέων συνεργασιών μεταξύ των χωρών μας, ιδίως στους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών, της πράσινης ενέργειας και των νέων τεχνολογιών, της ναυτιλίας και των ναυπηγοεπισκευών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *