Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε την Ελλάδα

Περιήγηση στα Τσακωνοχώρια

πραστόςΗ αναφορά μας έχει διπλό ενδιαφέρον με τις πανέμορφες πεζοπορίες στις κατάφυτες πλαγιές του βουνού, αλλά και με τα γραφικά τσακωνοχώρια που θα μείνουμε και θα επισκεφθούμε. Η τσακωνική διάλεκτος που ομιλείται ακόμα στην ευρύτερη περιοχή, είναι η μοναδική απόγονος της αρχαίας Δωρικής διαλέκτου!

Αναχωρούμε με προορισμό την Καστάνιτσα Αρκαδίας, στην περιοχή της βόρειας Κυνουρίας, στην βορινή πλευρά του Πάρνωνα. Ενδιάμεσα θα σταματήσουμε στο Άστρος για να περιπλανηθούμε στη μεσαιωνική ακρόπολη του χωριού! Στην Καστάνιτσα, αφού περιπλανηθούμε στα ιστορικά σοκάκια της, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από το δάσος μέχρι το παλιό κεφαλοχώρι Πραστός, διασχίζοντας το φαράγγι Μάζας, περνώντας μέσα από πεύκα, έλατα και καστανιές. Το χωριό Πραστός ήταν άλλοτε μεγαλοχώρι της περιοχής και σήμερα, ενώ είναι εγκαταλελειμμένο, μπορούμε να δούμε όλα τα παλιά κτίρια, την κεντρική πλατεία και την εκκλησία και να ευχαριστηθούμε την μαγεία της φύσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *