Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Αίγινας…Γιορτή Θεοφανείων στο κεντρικό λιμάνι

ΚΑΤΑΔΥΣΗ1Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες και αίθριο καιρό, πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Θεοφανείων η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. Η ηλιοφάνεια, η υψηλή θερμοκρασία και η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, δημιούργησαν την γνώριμη εικόνα της γιορτής των Θεοφανίων στην προβλήτα των ιπταμένων, όπου βρισκόταν η εξέδρα.

Τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας που συμμετείχαν στον εορτασμό, τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή και μαζί με τις ναυτικές κόρνες από τα πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι, δημιούργησαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα αυτή τη μεγάλη ημέρα της χριστιανοσύνης.

Και φέτος νέοι από την Αίγινα, αλλά και κάτοικοι του νησιού μεγαλύτερης ηλικίας, τήρησαν την θρησκευτική παρΚΑΤΑΔΥΣΗ2άδοση και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, για να πιάσουν το σταυρό και να λάβουν την ευλογία του.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, εκτός άλλων και: ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Μούρτζης, Δημήτρης Καραγιάννης, Μαίρη Κουκούλη, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *