Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Αγίου Δημητρίου.Συνάντηση Δημάρχου με Αν. Υπουργό Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

PROGRAMMAΕκτενής συζήτηση για την πορεία των προγραμματισμένων έργων και δρομολογημένων παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Δήμου Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Μαΐου στο Υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του μέχρι πρότινος Υπουργού Εσωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Στο επίκεντρο συζήτησης βρέθηκαν τα έργα που ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ιδιαίτερη αναφορά στα δυο εμβληματικά για την πόλη:

  • στην ανάπλαση του Πάρκου Ελ. Βενιζέλος (Ασύρματος), και
  • την ανέγερση Δημοτικού Κολυμβητηρίου

Πρόκειται για δυο σημαντικά έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Από τη μία η βιοκλιματική ανάπλαση του Πάρκου Ασυρμάτου σε χώρο πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής υπερτοπικής σημασίας. Από την άλλη η ανέγερση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, πάγιο και συνεχές αίτημα των κατοίκων της πόλης, με Βιοκλιματικό σχεδιασμό και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (χρήση φωτοβολταϊκών). Να σημειωθεί πως και για τα δυο έργα ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει ολοκληρωμένες τεχνικές (αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές κ.λπ.) μελέτες.

Η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας λόγω αποχωρήσεων και υποχρεωτικών μετακινήσεων μηχανικών, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο του Δήμου, τόσο στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας των πολιτών, όσο και στην παρακολούθηση και επίβλεψη σημαντικών αναπτυξιακών έργων.

Επίσης ενημέρωσε τον Υπουργό για την αδυναμία συγκρότησης Υπηρεσίας Δόμησης και ζήτησε να παρέμβει για την ενίσχυση των Τεχνικών Υπηρεσιών και την επίτευξη διαδημοτικής συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *