Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.Το περιβάλλον είναι η ζωή μας.Να φύγουν οι ρυπογόνες βιομηχανίες

περιβάλλονΜε αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε συνεργασία με τρία σχολεία της περιοχής (2ο Δημοτικό Δραπετσώνας, 12ο Δημοτικό Κερατσινίου, 13ο-21ο Δημοτικό Κερατσινίου), τα οποία πλήττονται από τις αδιάκοπες βιομηχανικές δραστηριότητες, θα προβεί σε σειρά περιβαλλοντικών δράσεων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει την ανάγκη απομάκρυνσης των επιβλαβών για την ανθρώπινη υγεία βιομηχανιών, διεκδικώντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Γνωρίζουμε ότι, η προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να περιορίζεται στον συμβολικό εορτασμό μιας ημέρας. Για δεκαετίες το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα ήταν η «πίσω αυλή» της Αττικής. Στην πόλη μας λειτούργησαν και λειτουργούν οι πιο ρυπογόνες βιομηχανίες της Αττικής (Λιπάσματα, τσιμεντάδικο κ.ά.), η ΔΕΗ, η Ψυττάλεια.

Δυστυχώς, η καθημερινότητα των ανθρώπων βάλλεται καθημερινά από την αφόρητη δυσοσμία των σκουπιδιών στο Σχιστό, από την καταστροφική μόλυνση που προκαλούν τα εργοστάσια. Οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας. Πολλές φορές οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά αντιμετωπίζουν συνθήκες αφόρητες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμπαρασταθούμε σε όλες τις δραστηριότητες που αφορούν την προστασία της υγείας των κατοίκων. Αυτή είναι μια συνεπής κι έμπρακτη θέση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όσα μέσα διαθέτουμε μέχρι την οριστική δικαίωση, μέχρι να μπορούμε να ανασάνουμε ελεύθερα.

Χρήστος Βρεττάκος

Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *