Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου.«HIV/AIDS και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης

ΛΥΚΕΙΟ2Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Μοσχάτου η πρώτη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Ε.Ε.Μ.Α.Α. για τον HIV/AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και προαγωγή υγείας διοργανώνει για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της πόλης μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη από το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν).

ΛΥΚΕΙΟ1Η Ε.Ε.Μ.Α.Α. λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα δεδομένα που αφορούν την μετάδοση των Σ.Μ.Ν. στην Ελλάδα και γνωρίζοντας ότι η μετάδοση των Σ.Μ.Ν. αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικιακά ομάδες δημιούργησε ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης βασισμένο σε αντίστοιχα προγράμματα ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 υλοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές του 2ου Λυκείου Μοσχάτου. Εξειδικευμένοι ιατροί της Ε.Ε.Μ.Α.Α συντόνισαν και παρουσίασαν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο παρακολούθησαν 70 μαθητές του 2ου Λυκείου οι οποίοι  συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στην ενημέρωση και τις βιωματικές δράσεις.

Το πρόγραμμα αποτελεί τον πρώτο από ένα κύκλο προγραμμάτων που θα διεξαχθούν σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (όλες οι τάξεις Γυμνασίου Γενικής Εκπαίδευσης και όλες οι τάξεις Λυκείου Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) του Δήμου μας από τον Σεπτέμβρη του 2022 ως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Το πρόγραμμα παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και Κοινότητας Ταύρου, Κατερίνα Καρύδη η οποία συνεχάρη τους συντελεστές για την υλοποίηση της δράσης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Η  προαγωγή και η διασφάλιση της  υγείας των νέων μας είναι υψίστης σημασίας. Στηρίζουμε και ενισχύουμε πρωτοβουλίες και δράσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που στόχο έχουν την σωστή ενημέρωση των νέων μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *