Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Ενεργειακή αναβάθμιση

νίκαιαΜε στόχο τη μείωση του διοξειδίου άνθρακα από δημοτικές δραστηριότητες κατά 40% ,ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ολοκλήρωσε το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας. Η μελέτη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με τη μελέτη οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου άνθρακα  σε δημοτικά κτίρια (σχολεία, αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους), δημοτικός φωτισμός και δημοτικά οχήματα αγγίζουν τους 9,6 χιλιάδες τόνους. Μόνο η αλλαγή λαμπτήρων οδοφωτισμού σε led θα επιφέρει μείωση 35%. Παράλληλα το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει σταδιακή αντικατάσταση 40 παλαιών οχημάτων με καινούργια υβριδικά, σύγχρονης τεχνολογίας, σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και εκπαίδευση των υπαλλήλων-οδηγών των δημοτικών οχημάτων στην οικολογική οδήγηση.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Στόχος μας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και ο προγραμματισμός συγκεκριμένων δράσεων προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Ο Ενεργειακός Σχεδιασμός μας περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση εννέα επιλεγμένων δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων καθώς και παρεμβάσεις  σε άλλα 49 κτίρια με στόχο τη μείωση λειτουργικού κόστους και τη φιλική προς το περιβάλλον αναβάθμισή τους. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει ένα μέρος της χρηματοδότησης αλλά αναζητούμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου αυτό το σχέδιο δράσης να έχει εφαρμοστεί έως το 2030».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *