Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη..Με άρωμα Σμύρνης και βραβεύσεις γυναικών η κοπή πίτας του Δήμου

ΓΥΝΑΙΚΕΣ2Με άρωμα Σμύρνης πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο της πόλης. Μέλη των ΚΑΠΗ με παραδοσιακές στολές πήραν το ρόλο της οικοδέσποινας της Σμύρνης, προσφέροντας παραδοσιακά γλυκά της Πόλης, μια δράση συμβολική με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης (1923-2023). Για την πολυετή προσφορά της και το μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό εθελοντικό της έργο ο Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης βράβευσε την κ. Δώρα Μανωλάκου – Ποριώτη, Πρόεδρο των Φαρμακοποιών του Κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το Καλλιτεχνικό Σύνολο των ΚΑΠΗ με τα πατροπαράδοτα πρωτΓΥΝΑΙΚΕΣ3οχρονιάτικα κάλαντα και η Ομάδα Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου μας, με χορούς του Πόντου. Η κοπή της πίτας στη δημοτική ενότητα Ρέντη πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε η Ζαφειρία (Ζέφη) Λαυρεντιάδου για την πολυετή κοινωνική συνεισφορά της στην τοπική κοινωνία.

Οι Χορωδίες Γυναικών και Ανδρών της Νίκαιας καθώς και η παιδική χορωδία από το Εργαστήρι Μουσικής του Ρέντη επένδυσαν μουσικά την εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στο σμίξιμο των δυο πόλεων επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η ζωή γεννά πάντα προκλήσεις και εμείς οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε σ’ αυτές και να τις ξεπερνάμε. Όλοι μαζί πρέπει να οικοδομούμε τη νεα μας πόλη που είναι μία. Έχει μεγάλη σημασία να μη λειτουργούμε διχαστικά και είναι χρέος μας να παραδίδουμε μια πόλη καλύτερη από την προηγούμενη χρονιά, μια πόλη αντάξια της ιστορίας της και των προσδοκιών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *