Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.Σε ΚΑΠΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» μετονομάστηκε το 1ο ΚΑΠΗ Νίκαιας

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣΜέσα σε μυρωδιές μοσχοκάρυδου και λεβάντας το 1ο ΚΑΠΗ Νίκαιας που ιδρύθηκε πριν από 35 χρόνια, μετονομάστηκε σε ΚΑΠΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Μετά την πρωτοβουλία του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας, το ΚΑΠΗ απέκτησε μια συλλογή βιβλίων του Έλληνα συγγραφέα αλλά και προσωπικά του αντικείμενα. Η Νίκη Σταύρου, απόγονος του Νίκου Καζαντζάκη παραχώρησε και τα πρώτα αντίτυπα από το ανέκδοτο βιβλίο «Ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ» που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Από τα μαθητικά μου χρόνια ήμουν ερωτευμένος με τον Νίκο Καζαντζάκη που τον θεωρώ τον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα. Η σημερινή μέρα μετονομασίας του 1ου ΚΑΠΗ Νίκαιας σε ΚΑΠΗ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» είναι μια στιγμή ιστορική γιατί όχι μόνο αποκτήσαμε 200 βιβλία με έργα του Έλληνα συγγραφέα αλλά και γιατί δώσαμε στέγη σε προσωπικά του αντικείμενα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις εκδόσεις Καζαντζάκη γι’ αυτή την τιμή και δεσμεύομαι να ανοίξουμε και άλλους δρόμους συνεργασίας προκειμένου η λογοτεχνία να διεισδύσει και στα 11 ΚΑΠΗ του Δήμου μας».

Η απόγονος του Νίκου Καζαντζάκη Νίκη Σταύρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη είναι μεγαλειώδης και γι’ αυτό το λόγο οι εκδόσεις Καζαντζάκη και γω προσωπικά θελήσαμε αυτή η ιδέα να γίνει πράξη».

Προσωπικές φωτογραφίες του Νίκου Καζαντζάκη από την Αίγινα αλλά και η θήκη με το μοσχοκάρυδο και την κανέλλα που έτριβε στα χέρια του πριν γράψει, βρίσκονται πια στο 1ο ΚΑΠΗ Νίκαιας. Η συλλογή  εκτός από τα 200 βιβλία των εκδόσεων Καζαντζάκη περιλαμβάνει ακόμη και παλιές κόκκινες εκδόσεις με έργα του συγγραφέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *