Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Παλαιού Φαλήρου..Πολιτικές και δράσεις του ΚΕΠ Υγείας Για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, καρκίνου μαστού

ΗΜΕΡΙΔΑ2Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (την Τετάρτη 16/11) στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, η οποία συνδιοργανώθηκε από Δήμο Παλαιού Φαλήρου, την AHEPA Palaio Faliro Chapter HJ38 – Phalereus  και την AHEPA Piraeus HJ-9  “Themistocles”, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της AHEPA HELLAS και με την συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες και γιατρούς, όλες οι νεότερες επιστημονικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ενώ συζητήθηκαν και αναδείχθηκαν οι σύγχρονες προσεγγίσεις και κλινικές μελέτες επί του θέματος, καθώς και η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπεύθυνη της επιστημονικής ημερίδας ήταν η Dr. Ιωάννα Γαλανού και συντονίστρια η δημοσιογράφος και συγγραφέας Άννα Νικολαϊδη.

Τοποθετήσεις επί του θέματος της ημερίδας έκαναν οι Ζένια Σαριδάκη – Ζώρα – Ογκολόγος, Παθολόγος, Ηρώ Μουχτούρη –  Ακτινοδιαγνώστρια και Αναστάσιος Συκουτρής – Χειρουργός, γυναικολόγος  μαιευτήρας.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος στον χαιρετισμό του, προλόγισε την σημαντική προσφορά της AHEPA και με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας της οργάνωσης, τόνισε την ανιδιοτελή προσφορά και την φιλανθρωπική της δράση στη χώρα και τον Ελληνισμό.

Ο κ. Φωστηρόπουλος υπογράμμισε επίσης την σημαντική συνεισφορά της Οργάνωσης, με πολυάριθμες δωρεές, στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα καθώς και στο πλούσιο έργο εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρώην Υπουργός και Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάνου καθώς και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας της AHEPA HELLAS Ανάργυρος Τσουνάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HELLAS Πειραιά Κυριάκος Σπανόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος AHEPA HELLAS Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Τριανταφυλλίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *