Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Παλαιού Φαλήρου.Τιμήθηκαν οι αγωνιστές Καραολής και Δημητρίου

ΜΝΗΜΗ1Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, τίμησε την 66η επέτειο μνήμης των πρωτομαρτύρων του Κυπριακού αγώνα, Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου, που με τη γενναιότητα και την θυσία τους, κατατάχθηκαν στο Πάνθεον των ηρώων του Έθνους μας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην στήλη που έχει ανεγερθεί προς τιμή των δύο ηρώων του Κυπριακού Ελληνισμού – που εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού από τους Άγγλους δυνάστες στις 10/5/1956 για την ανεξαρτησία της Κύπρου –  επί της ομώνυμης οδού του Π. Φαλήρου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, της Αντιπεριφερειάρχου Δήμητρας Νάνου, του Μορφωτικού Λειτουργού, εκπροσώπου της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάκη Βοϊλα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε «στο σημαντικό νόημα της θυσίας και της προσφοράς των δύο Κυπρίων Αγωνιστών στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου» και τόνισε:

«Στόχος της παρουσίας μας σήμερα εδώ, να μας εμπνέει διαχρονικά η θυσία τους, αναπτύσσοντας περαιτέρω την ιστορική σκέψη και συνείδηση. Προβάλλοντας το λαμπρό παράδειγμα των Κυπρίων πρωτομαρτύρων και την θυσία τους, τον Μάιο του 1956, αλλά και το μέγεθος της προσφοράς τους στην ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *