Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Επανεξελέγη Πρόεδρος Δ.Σ ο Τάκης ΑβραμμίδηςΑποτελέσματα δημαιρεσιών

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ1 Σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην τοποθέτησή του κατά την ειδική συνεδρίαση, τόνισε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, παρά τις όποιες θεμιτές διαφωνίες και αντιπαραθέσεις λειτουργεί σε ένα υψηλό επίπεδο και παράγει έργο με θετικό αντίκτυπο στην πΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ2όλη, παρά τα νέα δεδομένα που επέφερε η πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια. Τη νέα αυτή θητεία πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις και να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά και αποφασιστικά, τόσο η πλειοψηφία όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις, με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο της πόλης. Ο Πειραιάς βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ωστόσο για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, χρειάζεται παραπάνω προσπάθεια, δουλειά και συνέπεια. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να είμαστε κοντά στην κοινωνία υλοποιώντας ακόμα περισσότερα έργα, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την πόλη μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών.

Για τον κ. Αβραμίδη θα ήθελα να αναφέρω, πως πρόκειται για έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό, με μακρά θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και με βαθιά γνώση της Δημόσιας Διοίκησης. Ένας ικανός Πρόεδρος που παρά τις όποιες θεμιτές αντιπαραθέσεις, διηύθυνε δίκαια και χωρίς οξύνσεις τις συνεδριάσεις».

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά επανεκλέχθηκε ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο οποίος μετά την εκλογή του, δήλωσε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη που με τίμησε για δεύτερη φορά με την πρότασή του για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλους εσάς τους αγαπητούς συναδέλφους για την εμπιστοσύνη σας να με επανεκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Όπως και στη δημαρχιακή περίοδο που μας πέρασε, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, με γνώμονα τον σεβασμό στη Δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, στον κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου και φυσικά στη διευκόλυνση της συνεργασίας όλων των Δημοτικών παρατάξεων, προς όφελος της πόλης και των Δημοτών μας».

Ο κ. Χρήστος Αγραπίδης που προήδρευσε στη διαδικασία εκλογής Προεδρείου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του: «Τα τελευταία χρόνια το Συμβούλιο έχει να επιδείξει μια υψηλού επιπέδου λειτουργία με ουσιαστικό διάλογο. Μέσα από τη σημερινή διαδικασία είμαι βέβαιος πως το Δημοτικό Συμβούλιο θα δείξει τον ενωτικό του χαρακτήρα και την αμοιβαία διάθεση συνεργασίας που υπάρχει από όλες τις παρατάξεις, πέρα από κομματικές αντεγκλήσεις και με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση του Πειραιά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Αβραμίδης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος: Μανωλάκος Κυριάκος, Γραμματέας: Δρίτσα – Αποστόλου Ευαγγελία

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τακτικά Μέλη: Τουμαζάτου Αλεξάνδρα Γερασιμούλα, Μαρκαριάν Χαρουτιούν, Ζηλάκου Χαραλαμπία, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Μπουρδάκου Κυριακή, Λεωτσάκου Αναστασία, Γκερλές Δημήτριος, Κοτέας Αλέξανδρος.

Αναπληρωματικά Μέλη: Μανωλάκος Λεωνίδας, Ζαρακέλη Ανδριάνα, Βοϊδονικόλας Ιωάννης, Βουράκης Ιωσήφ, Κατσαφάδος Ιωάννης, Βίτσας Γεώργιος, Αναστασάκος Παναγιώτης, Μανωλάκου Διαμάντω.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τακτικά Μέλη: Καρακατσάνη Αντωνία, Βοϊδονικόλας Ιωάννης, Σιγαλάκος Κυριάκος, Μανωλάκος Λεωνίδας, Μόραντζης Αντώνιος, Βίτσας Γεώργιος, Μπελαβίλας Νικόλαος, Μόφορης Γρηγόρης.

Αναπληρωματικά Μέλη:

Τουμαζάτου Αλεξάνδρα Γερασιμούλα, Μαρκαριάν Χαρουτιούν, Βουράκης Ιωσήφ, Τζεφεράκος Αλέξανδρος, Καμαράτος Αλέξανδρος, Αγρανιώτης Μιχάλης, Μελά Σταυρούλα, Δρίτσα -Αποστόλου Ευαγγελία,Μανωλάκου  Διαμάντω, Κοτέας Αλέξανδρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *