Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας Στα πορτοκαλί το πέτρινο ρολόϊ του Πασαλιμανιού

ΡΟΛΟΪ 2O Δήμος Πειραιά, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών συμμετείχε στη δράση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με σύνθημα «Έχεις Φωνή», για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας, φωτίζοντας σε χρώμα πορτοκαλί το Πέτρινο Ρολόι στο Πασαλιμάνι.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Be SecureFeel Secure» στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Πειραιά και έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της αστικής ασφάλειας μέσω της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής στην πόλη του Πειραιά.

Με τη συμβολική αυτή δράση, ο Δήμος Πειραιά στέλνει ένα κοινωνικό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, καθώς και την ενθάρρυνση της κοινωνίας και των θυμάτων στην αναζήτηση υποστήριξης και στην καταπολέμηση του φόβου.

Με το μήνυμα «Δεν Είσαι ΜόΡΟΛΟΪ 1νη» σηματοδοτήθηκε η έναρξη της εκδήλωσης. Με αυτή την πρωτοβουλία, οι γυναίκες Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πειραιά, ανεξαρτήτως παρατάξεων, δηλώνουν παρούσες και ενωμένες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα που έχουν συστήσει οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Με τη φωταγώγηση του πέτρινου ρολογιού στο Πασαλιμάνι, ο Δήμος Πειραιά στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Κανενός είδους βία, είτε σωματική είτε λεκτική είτε ψυχολογική, δεν είναι αποδεκτή και όποιος υφίσταται μια τέτοια κατάσταση θα πρέπει να μιλάει. Για τον λόγο αυτό οφείλει η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ουσιαστική υποστήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Ο Δήμος Πειραιά, τόσο με τον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, όσο και με τη νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας θα είναι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη υποστήριξης».

Στη διάρκεια της τρίωρης εκδήλωσης παρευρέθηκαν οι γυναίκες Δημοτικοί Σύμβουλοι: κυρίες: Ανδριάνα Ζαρακέλη, Κυριακή Μπουρδάκου, Αλέκα Τουμαζάτου, Αντωνία Καρακατσάνη, Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, Σταυρούλα Μελά, Ειρήνη Νταιφά, Πασχαλίνα Καλαγιά, Σούλα Λεωτσάκου, Λία Δρίτσα.

Στη δράση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Γκερλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *