Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά..«Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο» Εσπερίδα στις Ημέρες Θάλασσας 2022

ΣΑΜΟΣ3Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με τίτλο: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο» που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, στo πλαίσιο της αδελφοποίησης του με τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, στο φουαγιέ του  Δημοτικού Θεάτρου.

Στόχος της εσπερίδας ήταν να αναδειχθούν οι διαφορετικές όψεις του νησιού και της ιστορίας της Σάμου, αλλά και οι σχέσεις του και οι δεσμοί του με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, που αποτελούσε πάντα τα προπύλαια στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη Δύση.

Μια πλειάδα εκλεκτών ομιλητών προσέγγισαν την ιστορία και τη δυναμική των δύο τόπων, ενώ παράλληλα διερευνήθηκαν νέες προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Πειραιά, Ανατολικής κΣΑΜΟΣ5αι Δυτικής Σάμου, προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων τους.

Νωρίτερα, επισφραγίστηκαν οι δεσμοί φιλίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Ανατολικής Σάμου, με την  υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο πόλεων, η οποία υπογράφηκε από τους Δημάρχους κ. Γιάννη Μώραλη και κ. Γεώργιο Στάντζο, στο δημαρχείο. Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στον Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, ευελπιστώντας ότι θα ανταποδώσω τη ζεστή φιλοξενία που έχουμε λάβει εγώ και οι συνεργάτες μου, όσες φορές έχουμε επισκεφθεί το νησί, στο πλαίσιο των πολύ καλών σχέσεων που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια.

Η αποψινή εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου μας, έχει σκοπό να αναδείξει τις διαχρονικές σχέσεις και τους δεσμούς της Σάμου με τον Πειραιά. Οι εκλεκτοί ομιλητές θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την ιστορία και τη δυναμική των δύο τόπων και τη μεταξύ τους διασύνδεση».

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Σήμερα η ημέρα είναι σημαντική γιατί ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου συναντά τη Σάμο, ένα ιστορικό και ευλογημένο νησί. Η Σάμος έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και αυτή την περίοδο η θέση της είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Αυτή η αδελφοποίηση είναι πολύ σημαντικήυ».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, σε δήλωσή του, σημείωσε :

«Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και δεκάδες χρόνια. Η σημερινή εσπερίδα μάς χαροποιεί διότι με την αδελφοποίηση βλέπουμε τη Σαμιώτικη κοινωνία να «δένει» με τον Πειραιά. Έχουμε  πολλά κοινά σημεία και  θα συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς, όπως στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στα ναυτιλιακά, αλλά και σε επίπεδο Πανεπιστημίου. Θα είναι  μια συνεργασία με βάθος χρόνου και θα  έχει συνέχεια».

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος, στον χαιρετισμό του, ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος που σήμερα με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων ανοίγουμε τα πανιά της συνεργασίας ως συνοδοιπόροι πλέον οι δήμοι μας σ΄ ένα υπέροχο ταξίδι, το οποίο προσφέρει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για παραγωγική ανταλλαγή απόψεων».

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Χριστιάνα Καλογήρου, οι κ.κ. Πρόεδροι: του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης, της Δημοτικής Ραδιοφωνίας «Κανάλι Ένα» Αλέξανδρος Τζεφεράκος, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής, του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος Παιδικής προστασίας Φίλιππος Σκαραμαγκάς, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Θεόδωρος  Τσόντος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Νταϊφά, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάνα Μελά,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *